De week in 468 woorden

We stellen graag aan je voor: Imre Jonk

De VS neemt netneutraliteit aan. Nu Europa nog.

We stellen je graag voor aan onze nieuwe collega Imre Jonk. Hij studeert Informatica aan de Hogeschool van Amsterdam en gaat parttime voor ons aan de slag als systeembeheerder.


foto-imreMijn interesse voor privacy en vrijheid is toegenomen met de onthullingen en ontwikkelingen op het gebied van telecommunicatie. Een paar jaar geleden maakte ik me dan ook niet zoveel zorgen om dat soort dingen, maar ook nu hoor ik regelmatig van vrienden en kennissen dat zij niets te verbergen hebben. Dat klinkt heel onschuldig, maar volgens mij is dat een uitspraak waar je jezelf lelijk aan kan snijden. Iedereen heeft immers baat bij een privésfeer. Het gaat er ook van uit dat er twee soorten mensen zijn: zij die alles doen zoals het hoort (en daarom niet bang hoeven te zijn voor de mening van anderen), en zij die duistere dingen doen waarvan niemand iets mag weten. Dit laat niet veel ruimte over voor ontwikkeling en is voor mij een belangrijke reden om privacy en vrijheid serieus te nemen. Er moeten wetten zijn die onze privacy waarborgen en ons beschermen tegen misbruik van persoonsgegevens. Daarom ben ik nu aan de slag bij Bits of Freedom. Deze organisatie zet zich in voor onze collectieve rechten, die we nu al hard nodig hebben.

  1. aagje

    Je motivatie is goed hoor. Ananwinst. Veel sterkte in je nieuwe baan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.