• Menu

0 recente resultaten

Massale oproep aan providers: stop met de bewaarplicht

Veel klanten van providers zijn boos. Boos op hun provider omdat die gevoelige gegevens over hun communicatie en locatie langdurig bewaren. Dat is ook in strijd met de Nederlandse Grondwet. Zij roepen vandaag hun provider op te stoppen met het bewaren van die gegevens.

Sinds de website stopdebewaarplicht.nu vanochtend werd gelanceerd, hebben al meer dan 2900 mensen hun provider opgeroepen te stoppen met het voldoen aan de bewaarplicht. Dit is een initiatief van een aantal vrijwilligers van het Privacy Café. Zij hebben in de late uurtjes een website gebouwd waarmee klanten hun provider gemakkelijk een heldere oproep kunnen sturen: stop met de bewaarplicht. De actie van deze helden én de overweldigende response onderstreept hoe kwaad internetgebruikers zich maken over de providers (en de overheid) die lak aan onze Grondwet hebben.

De wet op grond waarvan providers gegevens over het communicatiegedrag en locatie van haar klanten langdurig bewaren, die bewaarplicht, is in strijd met de Europese mensenrechten­verdragen. Dat bevestigde vorig jaar zelfs onze minister van Veiligheid en nog iets. Die wet mag volgens artikel 94 van onze Grondwet dan ook niet worden toegepast. Niet alleen de minister, maar ook veel providers kiezen ervoor de Grondwet te negeren.

Klanten van die providers vinden dat niet leuk. Die willen niet dat gevoelige gegevens over hun gedrag langdurig worden bewaard en zeker niet als dat in strijd is met de Grondwet. En dat laten ze vandaag massaal weten aan hun provider.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag