• Menu

0 recente resultaten

De week in 307 woorden

We snappen het, de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week over internetvrijheid had kunnen lezen, kijken of luisteren in 307 woorden.

Het nieuws van de week

Plasterk op stoom: hij wil haast maken met het voorstel om de geheime diensten de bevoegdheid te geven om massaal communicatieverkeer te onderscheppen. In de Tweede Kamer ontstond verwarring over hoe massaal communicatieverkeer onderschept zal worden, of in andere woorden: hoe fijnmazig is het sleepnet dat van de H.M.S. Plasterk uitgeworpen gaat worden?

5 if-I-were-you-I-would-reads

  • We gaan allemaal snel akkoord met absurde voorwaarden om gebruik te kunnen maken van software of producten. Cory Doctorow laat zien hoe belachelijk dat is: hoe zouden we reageren op deze voorwaarden als ze van een vaatwasfabrikant zouden komen?
  • Ian Steadman zei interessante dingen in de New Statesman over the Internet of Things, een voorproefje: “Combine these trends to understand why the Internet of Things should worry all of us: it means a world where everything we do is tracked by everything we touch; where opting out is near-impossible; where the databases holding that tracking data are often vulnerable to hackers, thieves and governments; and where mundane objects like doors and cars can rebel against us if we break the terms and conditions laid down in a contract we will have had no choice but to accept.”
  • Kunstenaar Constant Dullaart veranderde de zoekpagina van zijn 2010-werk Revolving Internet van Google naar Start Page.
  • In het eerste gastblog op de site van Andrus Ansip (Eurocommissaris Digitale Markt) schrijft de Godfather van het WWW, (sir) Tim Berners-Lee over netneutraliteit; waarom het belangrijk is en waarom Nederland het zo goed doet.
  • Kun je je jouw eerste keer online herinneren? Inbellen, wachten, inbellen. En dan: het wereld wijde web. Vandaag de dag ziet voor veel first-timers dit proces er heel anders uit. Ze openen hun telefoon of laptop en dan… Facebook. Voor de eerstvolgende miljard first-timers is dit de realiteit. Zij zijn geen internetgebruikers, maar Facebookgebruikers. Wat zijn hiervan de consequenties?

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag