• Menu

0 recente resultaten

De week in 296 woorden

We snappen het, de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week over internetvrijheid had kunnen lezen, kijken of luisteren in 296 woorden.

Het nieuws van de week

We kunnen de klok erop gelijk zetten: als Facebook de privacyvoorwaarden aanpast, krijgen wij het druk. Wat staat er nou eigenlijk, wat is er nieuw of juist niet en wat kunnen we ertegen doen? Wie er echt helemaal genoeg van heeft, kan bijvoorbeeld overstappen naar diaspora* En wie daar meer over wil weten, kan het stuk van De Correspondent erover lezen (waarin ook de helden van het Privacy Café worden genoemd!).

Een aantal if-I-were-you-I-would-reads

    • In de New Yorker stond een heel mooi artikel over de tijdelijkheid van veel pagina’s op het web en de initiatieven die daarom proberen het web te archiveren. We kunnen daardoor nu dus nog steeds zien dat in maart 2000 Bits of Freedom op deze manier aan de wereld werd aangekondigd.
    • Het is vaak moeilijk te begrijpen hoe de verschillende sorteer-algoritmes werken. De Roemeense Algo-rythmics gebruiken daarom traditionele volksdans om de verschillende manieren van sorteren uit te leggen. Bekijk hieronder (of op hun site) hoe ze met een Hongaarse dans het Quick-sort algoritme uitbeelden:

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag