De week in 347 woorden

We snappen het: je tijd is beperkt. Geld moet worden verdiend en de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld: Japanse prenten op basis van hersengolven, interactief schilderijen stompen en de mooiste digitale kunstwerken. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week had moeten weten over internetvrijheid in 347 woorden.

Deze week:

  • … waren de tiende Big Brother Awards: minister Opstelten en de Nederlandse scholen vielen in de prijzen en Aral Balkan en Edward Snowden spraken de bezoekers toe. Het was een prachtige avond waarvoor we alle vrijwilligers en bezoekers willen bedanken!
  • … is Evelyn Austin begonnen als onze nieuwe bewegingbouwer. Jullie gaan nog vaak van haar horen.
  • … wezen we je op de mogelijkheid om het ministerie van Veiligheid en Justitie te laten weten wat je van de bewaarplicht vindt. Ook gaven we je alvast wat inspiratie voor argumenten.

Het nieuws van de week:

Deze week twee opstekers voor jouw privacy en een grote teleurstelling. Het CBP tikte Google op de vingers en kondigde aan het privacybeleid van Facebook te gaan onderzoeken. Helaas blijkt uit een gelekt deel van vrijhandelsverdrag TiSA dat de VS een frontale aanval heeft geopend op de Europese privacybescherming.

Toetje: 3 if-I-were-you-I-would-reads

Dit is voorlopig even de laatste De Week, de komende weken zijn we kerst aan het vieren en op 31C3.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.