• Menu

0 recente resultaten

Laat weten wat je vindt van Opstelten's behoud-de-bewaarplicht-voorstel

Tot het eind van dit jaar heb je de gelegenheid om de award-winning minister te vertellen wat je vindt van zijn idee om de bewaarplicht vrijwel ongewijzigd te behouden. We leggen je graag uit hoe je dat het beste kunt doen.

Een maand geleden maakt het ministerie van Veiligheid en nog iets eindelijk helder wat ze wil met de wet op grond waarvan zij langdurig bijhoudt met wie je contact hebt en waar je bent. Dat laat zich makkelijk samenvatten: de bewaarplicht zou vrijwel ongewijzigd behouden moeten blijven. Tot het einde van het jaar kun je het ministerie duidelijk maken wat je daarvan vindt.

Iedereen – en dus ook jij – kan commentaar leveren op het voorstel. Gaat het ver genoeg? Zijn er niet andere wijzigingen nodig? Ziet de minister misschien iets over het hoofd? Hoe meer mensen laten weten dat het huidige voorstel niet goed is, des te meer heeft minister Opstelten uit te leggen als hij vasthoudt aan zijn voorstel.

Ook jouw reactie is waardevol. We horen van ambtenaren dat ze de reacties aandachtig lezen. Neem dus even de tijd om de minister te laten weten wat jij vindt. Moeilijk is dat niet: vul hier het formulier in of upload een PDF- of Word-bestand. Het is belangrijk om je reactie in je eigen woorden te geven en zoveel mogelijk inhoudelijke argumenten aan te dragen.

Inspiratie voor die argumenten vind je onder meer in onze eerdere blogpost en in onze reactie (pdf) die we zojuist verstuurd hebben. Die komen er op neer dat het voorstel de fundamentele problemen van de wet niet oplost en ook niet tegemoet komt aan de voorwaarden die de Europese rechters aan een bewaarplicht stelden.

Kom je er toch niet uit, stel dan hieronder je vraag!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag