• Menu

0 recente resultaten

De week in 378 woorden

We snappen het: je tijd is beperkt. Geld moet worden verdiend en de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld: een bol met lasers die reageren op audio, een Banksy (?) in Hong Kong, tech support gore op Reddit… Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week had moeten weten over internetvrijheid in 378 woorden.

Deze week:

  • …maakten we bekend wie er genomineerd zijn voor de Expertprijs van de Big Brother Awards: de Nederlandse scholen, het eID-stelsel en bouwmarkten in omgeving Ede. En kondigden een hele bijzondere gast aan: Edward Snowden! Tickets voor de BBAX zijn nog steeds te koop.
  • …hadden we Frank LaRue op bezoek: voormalig Special Rapporteur van de Verenigde Naties voor de Promotion and Protection of the Right to Freedom of Opinion and Expression. We spraken met hem over het belang van vrijheid van meningsuiting en over het ‘right to be forgotten’.
  • Hebben we een nieuwe server opgehaald die aan ons is gedoneerd door de helden van Nines. En ook van Leaseweb hebben we de broodnodige servercapaciteit gekregen. Waarvoor nogmaals onze dank!

 

Het nieuws van de week:

De CIA blijkt vergaande martelmethoden gebruikt te hebben om terreurverdachten aan het praten te krijgen. De martelingen gingen veel verder dan toegestaan, bleken niet of nauwelijks effectief en politici werden niet of nauwelijks ingelicht. Klinkt bekend. Net als bij de losgeslagen surveillancepraktijken van de NSA, is ook hier het belang van proportionaliteit en effectiviteit van maatregelen volslagen uit het oog verloren en heeft toezicht gefaald. We zijn benieuwd wat de gevolgen van het rapport zullen zijn.

Toetje: 3 if-I-were-you-I-would-reads

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag