• Menu

0 recente resultaten

Een maand lang filmklassiekers over privacy bij Kriterion

Filmliefhebbers opgelet! Bij filmtheater Kriterion in Amsterdam staat de hele maand oktober in het teken van privacy. In samenwerking met Kriterion vertonen we elke maandag een moderne klassieker over privacy en surveillance, met een korte inleiding van interessante sprekers.

Privacy is al decennia lang een dankbaar thema voor filmmakers. Iedereen kent natuurlijk 1984 en Minority Report, maar er zijn nog veel meer films die op hun eigen manier het thema aansnijden.  Samen met Kriterion hebben we een viertal juweeltjes uit de filmgeschiedenis geselecteerd. Vanaf  6 oktober zijn ze vier maandagen lang te zien.

Maandag 6 oktober: Caché. Een thriller van Michael Haneke waarin mysterieuze surveillancebeelden het leven van een gezin langzaam ontwrichten.

Maandag 13 oktober: The Conversation. “Harry Caul is an invader of privacy” staat op de poster van deze film van Francis Ford Coppola uit 1974. Een meesterwerk over de rol van technologie en surveillance in de maatschappij.

Maandag 20 oktober: Brazil. Terry Gilliam schetst op onnavolgbare wijze een dystopische maatschappij vol bureaucratische onderdrukking en privacyschendende ambtenaren.

Maandag 27 oktober: Rear Window. Volgens velen het absolute meesterwerk van Alfred Hitchcock. Een aan huis gekluisterde fotograaf raakt geobsedeerd door het bespieden van zijn buren.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag