• Menu

0 recente resultaten

De week in 459 woorden

We snappen het: je tijd is beperkt. Geld moet worden verdiend en de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld: een varken dat bier steelt, een stoel die je knuffelt, een reddit over dronken koken…  Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week had moeten weten over internetvrijheid in 456 woorden.

Deze week:

  • …waren we bij een Privacy Café in Groningen. De Privacy Café’s gaan als een speer! Check privacycafe.bitsoffreedom.nl om te zien of er binnenkort eentje bij jou in de buurt is.
  • …lanceerden we een nieuwe campagnewebsite. Staatssecretaris Teeven is namelijk al een half jaar aan het studeren op het oordeel van het EU hof over de bewaarplicht, de bezwaren stapelen zich op en de grote vraag is: en wat doet Nederland?
  • …hebben we met Europese zusterorganisaties gestoeid over die andere uitspraak van het EU Hof: het recht om zoekresultaten van Google te laten verwijderen. De meningen over de perfecte balans tussen privacy en vrijheid van meningsuiting verschillen, maar dat levert wel een zeer interessante discussie op.

 

Het nieuws van de week:

Het werd deze week opnieuw duidelijk dat de overheid een sterke drang heeft om haar burgers te controleren en daarbij de vrijheid van die burgers uit het oog verliest. Zo schreef De Correspondent over de vergaande bevoegdheden die de Belastingdienst heeft om gegevens van burgers te verzamelen én het achterdeurtje dat geheime diensten hebben om deze gegevens te vorderen. Ministers Opstelten en Plasterk werden op het matje geroepen en moesten de kamer uitleg geven. Ongeveer tegelijkertijd werd bekend dat de overheid grote hoeveelheden data gaat combineren om burgers door te lichten en zo mogelijke fraudeurs op te sporen. Dit ondanks grote bezwaren van het CBP en de Raad van State.

Toetje: 3 if-I-were-you-I-would-reads

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag