• Menu

0 recente resultaten

Bewaarplicht: en wat doet Nederland?

In april verklaarde het Hof van Justitie van de Europese Unie de richtlijn die ten grondslag ligt aan onze Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens ongeldig. Wie de feiten over onze bewaarplicht tot zich laat doordringen, de uitspraak van de Europese rechters op onze wet toepast en kijkt naar de ons omringende landen concludeert: ook onze bewaarplicht moet van tafel. De vraag is nu: en wat doet Nederland?

Op basis van deze wet moeten telefonie- en internetaanbieders tot een jaar lang gegevens bewaren die iets zeggen over met wie, wanneer en hoe lang jij contact hebt gehad en waar je toen precies was. Na de uitspraak van het Europese Hof van Justitie zei Teeven snel met een analyse te komen. Nu, bijna een half jaar later, wachten we nog altijd op die brief. Terwijl die analyse heel eenvoudig is.

We hebben daarom alle bezwaren tegen de bewaarplicht heel overzichtelijk op een aparte website gezet. Wie de feiten tot zich laat doordringen, de uitspraak van de Europese rechters op onze wet toepast en kijkt naar de ons omringende landen concludeert: ook onze bewaarplicht moet van tafel. Maar voorlopig blijft de vraag:

En wat doet Nederland?

 

Ere wie ere toekomt: de website is ontworpen en gebouwd door de helden van Two Kings.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag