• Menu

0 recente resultaten

De week in 314 woorden

We snappen het: je tijd is beperkt. Geld moet worden verdiend en de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld: anti-corporate-male-establishment-girls-don’t-code-manifesto’s, levitating speakers making glitch noises, epische Dogfort battles op Imgur… Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week had moeten weten over internetvrijheid in 314 woorden.

Deze week:

 

Het nieuws van de week:

Dat de NSA toegang heeft tot de privécommunicatie van miljoenen onverdachte burgers, betekent nog niet dat er duizend medewerkers met een soort interne Google door die data zitten te neuzen, toch? Deze week werd bekend dat dat precies is wat ze doen. De zoekmachine ICREACH laat medewerkers van de NSA, FBI en DEA makkelijk door miljoenen records zoeken. En in tegenstelling tot andere NSA-databases kan ICREACH gebruikt worden voor diverse doeleinden die veel breder zijn dan contra-terrorisme.

Toetje: 3 if-I-were-you-I-would-reads

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag