• Menu

0 recente resultaten

We stellen graag aan je voor: Floris Kreiken

We stellen graag onze nieuwste aanwinst aan je voor: Floris Kreiken. Hij zal zich de komende tijd op een aantal belangrijke dossier storten in zowel Den Haag als Brussel. We zijn erg blij dat hij zijn expertise fulltime in wil zetten voor digitale burgerrechten.

foto floris“Hiervoor heb ik 4 jaar promotie-onderzoek gedaan aan de TU Delft naar auteursrechthandhaving online en de verhouding daarvan met mensenrechten. Daar zag ik dat op het terrein van internetregulering auteursrecht slechts één domein is waar commercie en overheden in grote mate de dienst uitmaken. Ook op terreinen als netneutraliteit, digitale opsporing, en patenten, dendert een trein door het wetgevingslandschap die de gebruiker vaak voorbij raast. Hoewel onderzoek doen mij zeer aansprak, leek het mij nuttig en leuk die kennis in de praktijk te brengen bij een organisatie die de trein ook op het burgerrechten-station doet stoppen. Ik ga mij de komende tijd met name bezig houden met auteursrecht, databescherming en netneutraliteit.

Ik heb in het verleden les gegeven in rechten aan de Universiteit Delft en ben politiek actief geweest. Daarnaast mocht ik tijdens de Snowden-affaire stage lopen bij de Electronic Frontier Foundation in San Francisco. Een onvergetelijke ervaring, die mijn overtuigingen alleen maar heeft gesterkt.”

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag