Internetvrijheid op Bevrijdingsdag

We stellen graag aan je voor: Floris Kreiken

EU verkiezingen: wie verdient jouw stem?

We stellen graag onze nieuwste aanwinst aan je voor: Floris Kreiken. Hij zal zich de komende tijd op een aantal belangrijke dossier storten in zowel Den Haag als Brussel. We zijn erg blij dat hij zijn expertise fulltime in wil zetten voor digitale burgerrechten.

foto floris“Hiervoor heb ik 4 jaar promotie-onderzoek gedaan aan de TU Delft naar auteursrechthandhaving online en de verhouding daarvan met mensenrechten. Daar zag ik dat op het terrein van internetregulering auteursrecht slechts één domein is waar commercie en overheden in grote mate de dienst uitmaken. Ook op terreinen als netneutraliteit, digitale opsporing, en patenten, dendert een trein door het wetgevingslandschap die de gebruiker vaak voorbij raast. Hoewel onderzoek doen mij zeer aansprak, leek het mij nuttig en leuk die kennis in de praktijk te brengen bij een organisatie die de trein ook op het burgerrechten-station doet stoppen. Ik ga mij de komende tijd met name bezig houden met auteursrecht, databescherming en netneutraliteit.

Ik heb in het verleden les gegeven in rechten aan de Universiteit Delft en ben politiek actief geweest. Daarnaast mocht ik tijdens de Snowden-affaire stage lopen bij de Electronic Frontier Foundation in San Francisco. Een onvergetelijke ervaring, die mijn overtuigingen alleen maar heeft gesterkt.”

 1. Menno

  Succes en bedankt dat je je inzet voor onze (mijn) vrijheid!

 2. Tom

  Veel succes! En ook namens mij bedankt voor je inzet.

  PS. Ik ben vast de enige niet die stikjaloers is op je stage bij EFF. Heb je toevallig ergens publiekelijk verslag gedaan van je ervaringen en bevindingen in die periode? Zou ik graag willen lezen.

 3. Floris K

  Dank! Ik vrees dat ik geen verslag oid heb geschreven. Als je meer wilt weten over de stage kan ik dat wel een keer mailen?

 4. Lloyd Nicholas

  Beste Floris,
  Ik kwam je naam tegen in een nu.nl artikel over googles datastofzuiger. Je zegt daarin dat de er door bedrijven transparantie moet worden betracht en dat de overheid dat moet controleren.
  Is het niet juist de overheid die het grote gevaar vormt? Persoonlijk voel ik me ook helemaal niet angstig voor Google, Fb of wat voor bedrijf dan ook. Wel voor (semi-) overheid dat graag mijn gegevens van het internet denkt te mogen halen en ook daadwerkelijk tegen me te gebruiken. Maar ja je kunt ook redeneren: als je iets doet dat niet geheel volgens de regels is – dan verdien je straf. En regelneuken zonder zelf te denken doen we graag in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.