• Menu

0 recente resultaten

Internetvrijheid op Bevrijdingsdag

Afgelopen Bevrijdingsdag was Bits of Freedom op meerdere plekken aanwezig om digitale vrijheid onder de aandacht te brengen. Want het is heel mooi om te vieren dat we vrij zijn en dat willen we ook graag zo houden. Om dat uit te leggen waren we op Bevrijdingsfestivals in Amsterdam en Den Bosch en hielden we ‘s avonds de eerste Godwin-lezing. Hier een korte impressie:

Samen met Netwerk Democratie en De Waag Society organiseerden we een Checkpoint op het Bevrijdingsfestival in Amsterdam.

 

 

Bezoekers konden hun telefoon opladen en gebruik maken van gratis wifi (die helaas nogal last had van een onbekende stoorzender).

 

14122076745_cf477be66c_b

 

Ondertussen liepen vrijwilligers rond om de bezoekers te helpen met het privacy-vriendelijk maken van hun telefoon. De tips die we daarvoor maakten worden trouwens binnenkort opgenomen in de Internetvrijheid Toolbox.

 

14122075635_542500ac59_b

 

In Den Bosch waren we samen met oud-minister Jan Pronk en Bosnië-veteraan Pim van der Velden te gast om over vrijheid te praten.

 

bevrijdingsfestivalDenBosch

 

We sloten Bevrijdingsdag af met de eerste Godwin-lezing in het Verzetsmuseum in Amsterdam. Kon je er niet bij zijn? Geen nood: de complete lezing van BoF-directeur Hans de Zwart is terug te lezen op De Correspondent.

 

Bm5JSUKIEAAz-x_.jpg:large

 

We hebben de hele dag door veel goede gesprekken gevoerd met mensen die zich zorgen maken om hun privacy. En we hebben minstens zo veel mensen aan het denken gezet over hoe vrij ze nou écht zijn online. De koppeling van Bevrijdingsdag en internetvrijheid is voor ons heel logisch, maar het is goed om te zien dat wij niet de enigen zijn die er zo over denken. Volgend jaar weer!

Fotocredits Checkpoint: Waag Society. Bekijk hier de complete set.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag