• Menu

0 recente resultaten

Checkpoint @ het Vrije Westen Festival

Ga jij akkoord met minder vrijheid?

In Nederland vieren we al decennia lang onze vrijheid op 5 mei. Maar hoe staat het anno 2014 met onze internetvrijheid?

Je gegevens worden opgeslagen en geanalyseerd. Je internetverkeer wordt afgeknepen en geblokkeerd. Het is tegenwoordig een uitdaging om er voor te zorgen dat jouw internet jouw zaak blijft. Bits of Freedom, Netwerk Democratie en Waag Society komen daarom op voor jouw vrijheid en privacy op het internet.

Gratis stroom en internet

Tijdens Bevrijdingsdag slaan wij de handen ineen op het Vrije Westen Festival in Amsterdam door middel van een ‘Checkpoint’ (5 mei, van 11:00 tot 17:00 in het Westerpark). Hier kan iedere festivalbezoeker langskomen en gratis gebruik maken van een open WiFi-netwerk. Snel internet terwijl je geniet van livemuziek, performances en een biertje. We regelen het voor je.

Ook bieden we een oplossing voor een probleem van menig festivalganger: de lege batterij. Bij het Checkpoint vind je verschillende oplaadpunten voor je mobiele telefoon.

Internetvrijheid begint bij jezelf

Je telefoon is opgeladen en je kunt gebruik maken van het Checkpoint netwerk. Wat nu? Wij geven je de gouden tips waardoor veilig internetten een stuk makkelijker wordt. Welke apps zijn privacyvriendelijk? En welke instellingen op je telefoon zorgen ervoor dat je een stuk minder goed te tracen bent door derden? De aanwezige internetexperts in het Checkpoint zorgen dat jij niet langer akkoord hoeft te gaan met minder vrijheid.

#LetsFixTheInternet

Het Checkpoint past binnen het Let’s Fix The Internet-programma en vraagt aandacht voor een groot maatschappelijk doel: een internet dat open is voor iedereen, waar iedereen informatie digitaal kan delen en waar privé-communicatie privé blijft.

Binnen Let’s Fix The Internet worden samen met het grote publiek actuele internetvraagstukken onder de loep genomen door middel van bewustmakende workshops, interactieve werkgroepen en inspirerende lezingen. Naast het creëren van bewustzijn ligt de focus op het vinden van nieuwe toepassingen en alternatieven voor het huidige internet systeem.

Hier vieren we

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag