• Menu

0 recente resultaten

Twee weken extra om netneutraliteit te redden

De stemming over netneutraliteit in het Europees Parlement is twee weken uitgesteld. Dit is extra een kans om politici vlak voor de verkiezingen nog te overtuigen dat ze netneutraliteit moeten steunen! 

Over twee weken wordt er door de ITRE Commissie gestemd over netneutraliteit. Vlak daarna, op 1 april 2014, stemt het hele parlement over de nieuwe regels. Op zich is het uitstel goed nieuws, maar tegelijkertijd lijkt het er op dat parlementsleden met de Europese verkiezingen in aantocht graag snel politiek succes willen boeken. Dat kan onder meer door deze telecomwet, die ook de hoge kosten voor roaming in het buitenland afschaft, zo snel mogelijk aan te nemen. Netneutraliteit dreigt daar de dupe van te worden, omdat veel politici een echte discussie nu uit de weg lijken te gaan.

In onze eerdere post legden we je al uit hoe je netneutraliteit kunt steunen: je kunt de komende twee weken contact opnemen met de leden van de Commissie ITRE, die eerst gaat stemmen en die een rapport zullen afleveren dat de input vormt voor de algemene stemming op 1 april.

De Nederlandse leden in ITRE zijn Judith Merkies (PvdA/S&D), Hans van Baalen (VVD/ALDE), Lambert van Nistelrooij (CDA/EPP) of Laurence Stassen (PVV).

 

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag