• Menu

0 recente resultaten

De week in 367 woorden

We snappen het: je tijd is beperkt. Geld moet worden verdiend en de interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blogpost wordt gelezen. En er is meer in de wereld: nieuwe lijstjes op Upcoming, nieuwe Pokemon-memes op 4chan en toffe tutorials op How-To Geek… Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week had moeten weten over internetvrijheid in 367 woorden.

Zo hebben we deze week bijvoorbeeld:

– …gesproken met ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken over netneutraliteit in Europa. Het ministerie maakt zich -net als wij- zorgen over aanstaande maandag, wanneer er in het Europees Parlement wordt gestemd over de wet die de Nederlandse netneutraliteitsregels gaat vervangen. Gebruik daarom je weekend verstandig: lees onze blogpost over het gevecht over open internet in Brussel en neem dan contact op met een Nederlandse EuroparlementariĆ«r!

– …een presentatie gegeven op een symposium over cyberspionage, georganiseerd door de Tilburgse juridische studievereniging ELSA. We hebben voornamelijk gesproken over het gebrekkige toezicht op de geheime diensten en over onze zorgen over het invoeren van een massale internettap.

– …afscheid genomen van onze heroprichter en oud-directeur Ot van Daalen. Omdat we het belangrijk vinden dat Ot ook zonder internet kan overleven, hebben we hem meegenomen naar het bos waar hij leerde wat eetbare planten zijn, hoe je water zuivert en hoe je een degelijke hut kan bouwen. Dat zag er ongeveer zo uit:

BushcraftHut

Het nieuws van de week:

Facebook neemt voor omgerekend 14 miljard euro WhatsApp over. Veel mensen maken zich – terecht – zorgen over de gevolgen voor de privacy van gebruikers. We vertelden onze belangrijkste bezwaren aan een aantal kranten en het RTL Nieuws en zetten ze op een rijtje op ons blog. Overigens ontkennen we de geruchten dat ook Bits of Freedom is overgenomen door Facebook.

Toetje: 3 could-reads voor het weekend:

  • Ooit Wikileaks of The Pirate Bay bezocht? Dan kon je rekenen op extra aandacht van de NSA en GCHQ, aldus de nieuwste Snowden-onthulling.
  • Oud BoF-medewerker Axel Arnbak zet goed op een rij wat de bezwaren tegen hackende overheden zijn.
  • Nog een oud BoF-medewerker, sinds gister: Ot van Daalen heeft ons verlaten om als advocaat de strijd voor digitale burgerrechten voort te zetten. Op zijn nieuwe site vind je voortaan interessante blogposts, zoals hoe je om moet gaan met gegevensvorderingen van de politie.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag