Maandag D-Day voor netneutraliteit

Thanks for all the fish

Drie redenen waarom overname WhatsApp slecht nieuws is

Toen ik Bits of Freedom in 2009 aankondigde, vertelde ik waarom ik de advocatuur vaarwel zei om digitale burgerrechten te verdedigen. Ik geloofde in de kracht van digitale technologie, maar maakte me ook zorgen over de risico’s van surveillance. Nu, vier en een half jaar later, maak ik een volgende stap, naar mijn eigen advocatenkantoor. Maar vóór ik dat doe…

wil ik alle vrijwilligers, volgers en iedereen met wie ik heb gewerkt bedanken. Bits of Freedom is een succes geworden door jullie: doordat honderden mensen zich hebben ingezet voor onderwerpen die hun aan het hart gingen. Samen hebben we enorme overwinningen geboekt. Van websiteblokkades tot netneutraliteit, van privacyregels tot surveillance: Den Haag en Brussel kunnen niet meer om ons heen.

Dáár ben ik ook het meest trots op. Dat we samen een duurzame beweging hebben gebouwd die échte invloed heeft. En ik ben blij dat de organisatie er goed voorstaat. We hebben de perfecte directeur gevonden in Hans de Zwart. Bits of Freedom heeft een fantastisch team van gepassioneerde, scherpe en slimme mensen. Ik trek vandaag dan ook vol vertrouwen de deur achter me dicht.

Dat wil niet zeggen dat ik ook afscheid neem van mijn passie: digitale burgerrechten. Want ik geloof nog steeds in de mogelijkheden van digitale technologie, en helaas zijn mijn zorgen over surveillance actueler dan ooit.

Ik heb daarom besloten om mijn kennis en ervaring in te zetten als advocaat. Vandaag heb ik een nieuw advocatenkantoor opgericht, Digital Defence (en op Twitter), dat bedrijven, organisaties en burgers ondersteunt bij complexe juridische uitdagingen rond privacy en security. Terug naar mijn oude beroep dus, maar met een ander doel: zo hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een vrije maatschappij. Want er is nog genoeg te doen.

Ik hoop velen van jullie ook na mij vertrek te blijven zien. Maar nu: thanks for all the fish!

 1. Ben

  Bedankt voor je inzet, maar vergeet je handdoek niet !

 2. Martijn Loth

  Hulde voor het plaatsen van deze reactie om 13:37 (l33t)!

 3. Simon

  Bedankt Ot! Zeg ik het goed dat zonder jouw werk BOF niet meer herrezen zou zijn in 2009? Succes met je nieuwe bedrijf!

 4. tifkap

  Zonder jou hadden we nu geen BoF gehad. Dank voor het fantastische werk dat je sinds 2009 verzet hebt!

 5. C.Huizinga

  Goed werk! Dankjewel en veel succes!!

 6. Menno

  Goed werk en goede plannen! En blijf trouw aan je Zelf en je Hart, daar ben je uiteindelijk altijd het beste mee af. Maar dat weet je vast al (-;

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.