• Menu

0 recente resultaten

Vandaag is The Day We Fight Back!

Vandaag is wereldwijd uitgeroepen tot The Day We Fight Back: in allerlei landen wordt er geprotesteerd tegen massale surveillance. Wij doen mee namens Nederland. Wat gebeurt er allemaal, wat doen wij en wat kun jij doen? We zetten het op een rijtje:

1) Sluit je aan!

Op TheDayWeFightBack.org kun je een banner, een foto voor je Twitter-avatar en foto’s voor op Facebook vinden waarmee je kunt laten zien dat je deelneemt aan The Day We Fight Back.

2) Ondersteun de internationale ‘principles’ tegen massale surveillance

Voor alle landen buiten de VS is er een internationale campagnesite: necessaryandproportionate.com. Hier kun je 13 ‘principles’ tegen massale surveillance ondertekenen. Deze principles zijn door een coalitie van NGO’s, waaronder Bits of Freedom opgesteld.

3) Eis concrete maatregelen van Plasterk

Toevallig genoeg moet minister Plasterk zich vandaag in de Tweede Kamer verantwoorden voor de onduidelijkheid over de 1,8 miljoen gedragsgegevens. Maar wij vinden dat er behalve het politieke spelletje ook aandacht moet zijn voor het onderliggende probleem: het ongericht afluisteren van onverdachte burgers. Daarom hebben we de Kamer gister een aantal vragen gestuurd die wat ons betreft moeten stellen.

Maar er is meer nodig. Eind vorig jaar lanceerden we Bespied-ons-niet.nl: een lijst met concrete maatregelen die de regering moet nemen om de privacy van burgers te beschermen. Nu Plasterk in de schijnwerpers staat en er wereldwijd geprotesteerd wordt, is het de perfecte gelegenheid om deze maatregelen opnieuw onder de aandacht te brengen.

4) Deel!

Laat zo veel mogelijk mensen weten dat het vandaag The Day We Fight Back is. Op Twitter gaat het los op #stopspying en #thedaywefightback. En hier staan cartoons die je kunt delen met je vrienden op Facebook. En als je zelf een briljant idee hebt om aandacht voor de actie te vragen: ga je gang en laat het ons vooral weten!

Credit: Andy Broome
Credit: Andy Broome

 

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag