• Menu

0 recente resultaten

Bits of Freedom zoekt ervaren systeembeheerder [vacature] – gesloten

Update
We hebben inmiddels een nieuwe systeembeheerder gevonden. De vacature is gesloten.

Wat zal je doen?
Bits of Freedom’s technologische infrastructuur verder ontwikkelen, onderhouden en ondersteunen.

Je zal onderdelen van de technologische infrastructuur ontwerpen en implementeren, zoals het aanpassen van ons CRM-systeem en het uitbouwen van een ontwikkelomgeving voor vrijwilligers. Je zal daarnaast zorgen dat alle systemen uitstekend werken en bij storing zo snel mogelijk weer draaien. Je zorgt dat deze systemen betrouwbaar zijn en naadloos met elkaar werken. Je zorgt ook dat de security van onze systemen optimaal is. Je ondersteunt tot slot de gebruikers van de systemen – vooral de leden van het bureau van Bits of Freedom maar ook de vrijwilligers die hier gebruik van maken.

Je begeleidt een vaste groep vrijwillige systeembeheerders en benut de technologische expertise in het vrijwilligersnetwerk van Bits of Freedom. Vooral bij het ontwikkelen zal een beroep op je programmeerskills worden gedaan: denk aan programmeerklussen aan de website of applicaties voor intern gebruik. Het is daarnaast niet uitgesloten dat je ontwikkelaars begeleidt bij de ontwikkeling van applicaties en websites in opdracht van Bits of Freedom.

De belangrijkste onderdelen van Bits of Freedom’s infrastructuur zijn de webserver- en ontwikkelomgeving, een intranet dat toegankelijk is via VPN, backupservers en kantoorlaptops. De webservers draaien op Ubuntu met onder meer nginx, apache2 en postfix. Onze site is gebouwd op WordPress. We ontwikkelen onze software in PHP en Python/Django. We hebben een aantal mailinglijsten die draaien op Mailman. Een deel van de laptops draait op Ubuntu en een deel draait op Mac OS X.

Wie zoeken wij?
Een ervaren, zelfstandige en gepassioneerde systeembeheerder. Je hebt uitstekende kennis van Ubuntu en moderne webserveromgevingen, waaronder in ieder geval nginx, apache en postfix. Je hebt tevens kennis van OpenVPN. Je hebt bijzondere kennis van security applicaties en -maatregelen en een gezonde mate van paranoia als het op security aankomt. Je hebt gemiddelde kennis van PHP en Django. Je hebt daarnaast voldoende kennis van Mac OS X om te zorgen dat alle werknemers goed van onze infrastructuur gebruik kunnen maken. Je hebt werkervaring in een professionele omgeving en bent in staat om technische oplossingen te bedenken waardoor we efficiënter kunnen werken. Je schept eer in je werk en hebt passie voor de onderwerpen waar Bits of Freedom zich voor inzet.

Wat bieden wij?
Bits of Freedom biedt je de unieke kans om te werken bij een jonge organisatie met grote ambities, die belangrijk werk doet. Omdat de infrastructuur nog niet af is, is er ruimte om onderdelen zelf te ontwerpen en te implementeren. Het salaris is conform overheidsschalen. De aanstelling is part-time (16-24 uur per week) en in beginsel voor één jaar met een mogelijkheid voor verlenging. Het werk vindt plaats bij ons op kantoor.

Over Bits of Freedom en de procedure
De stichting Bits of Freedom verdedigt digitale burgerrechten. De organisatie staat onder leiding van Hans de Zwart. Het bestuur wordt gevormd door Joris van Hoboken (Instituut voor Informatierecht), Karianne Thomas (advocaat Van Doorne), Remmelt Vetkamp (Hogeschool Zuyd) en en Lonneke van der Velden (Universiteit van Amsterdam).

Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Hans de Zwart: +31(0)6 2185 6845, hans.dezwart@bof.nl of Rejo Zenger: +31 (0) 6 3964 2738, rejo.zenger@bof.nl. Gelieve een sollicitatiebrief met CV en referenties te sturen aan Hans de Zwart per email (naar bovenstaand adres) of post (naar Postbus 10746, 1001 ES Amsterdam).

Je hoort binnen een week of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken zullen kort daarna plaatsvinden. De voorkeur gaat uit naar iemand die vanaf half januari beschikbaar is.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag