• Menu

0 recente resultaten

We stellen je graag voor aan Ton Siedsma

We stellen je graag voor aan Ton Siedsma. Als stagiair bij Bits of Freedom hielp hij mee het hackvoorstel te fileren en vanaf deze maand gaat hij fulltime aan de slag als nieuwste aanwinst van ons team.

TonSiedsma150x150“Tijdens mijn studie rechten in Nijmegen heb ik een voorliefde ontwikkeld voor het snijvlak tussen digitale burgerrechten, technologie en (strafvorderlijke) opsporingsmethoden. De integriteit van de overheid moet boven elke twijfel verheven zijn. Dat is niet altijd eenvoudig. Waarborgen tegen misbruik zijn er dan ook niet voor niets. Daarom is het belangrijk dat er een organisatie als Bits of Freedom bestaat, die actief misstanden onderzoekt en blootlegt. Het werk dat ik nu voor Bits of Freedom doe, ligt dan ook precies in het verlengde van mijn interesses. In mijn werk voor Bits of Freedom wil ik me graag inzetten voor een betere controle op overheidshandelen. Daarbij wil ik zorgen dat er geen inbreuk wordt gemaakt op onze digitale grondrechten, tenzij daar hele goede redenen voor zijn.

Het wordt daarnaast steeds moeilijker om je daadwerkelijk anoniem op internet te begeven. Toch is dat erg belangrijk. Niet omdat je iets te verbergen hebt, maar gewoon omdat je geen zin hebt om alles wat je doet met anderen te moeten delen. Ik zet me graag in om onszelf de mogelijkheid te geven te beslissen met wie we welke informatie willen delen.”

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag