De politie maakt onrechtmatig een peilbaken van je telefoon

We stellen je graag voor aan Ton Siedsma

Big Brother Awards 2013: wat is er anders?

We stellen je graag voor aan Ton Siedsma. Als stagiair bij Bits of Freedom hielp hij mee het hackvoorstel te fileren en vanaf deze maand gaat hij fulltime aan de slag als nieuwste aanwinst van ons team.

TonSiedsma150x150“Tijdens mijn studie rechten in Nijmegen heb ik een voorliefde ontwikkeld voor het snijvlak tussen digitale burgerrechten, technologie en (strafvorderlijke) opsporingsmethoden. De integriteit van de overheid moet boven elke twijfel verheven zijn. Dat is niet altijd eenvoudig. Waarborgen tegen misbruik zijn er dan ook niet voor niets. Daarom is het belangrijk dat er een organisatie als Bits of Freedom bestaat, die actief misstanden onderzoekt en blootlegt. Het werk dat ik nu voor Bits of Freedom doe, ligt dan ook precies in het verlengde van mijn interesses. In mijn werk voor Bits of Freedom wil ik me graag inzetten voor een betere controle op overheidshandelen. Daarbij wil ik zorgen dat er geen inbreuk wordt gemaakt op onze digitale grondrechten, tenzij daar hele goede redenen voor zijn.

Het wordt daarnaast steeds moeilijker om je daadwerkelijk anoniem op internet te begeven. Toch is dat erg belangrijk. Niet omdat je iets te verbergen hebt, maar gewoon omdat je geen zin hebt om alles wat je doet met anderen te moeten delen. Ik zet me graag in om onszelf de mogelijkheid te geven te beslissen met wie we welke informatie willen delen.”

 1. Anoniem

  “We stellen je graag voor aan Ton Siedsma.” Dat kan zo zijn, maar wat jullie gedaanhebben ins Ton Siedsma aan mij voorstellen.

 2. De Schoolmeester

  “We stellen je graag voor aan Ton Siedsma.” Dat kan zo zijn, maar wat jullie gedaanhebben ins Ton Siedsma aan mij voorstellen.

 3. marc

  Succes Ton!

 4. tifkap

  Welkom Ton!

 5. Nick

  Welkom!

  Je argument over anonimiteit kan trouwens veel sterker:

  1. Bedrijven die iets via internet verkopen hoeven niet dezelfde prijs te hanteren voor alle klanten.
  2. Om hun winst te maximaliseren willen bedrijven de prijs verhogen tot net voor het punt waar jij af zou haken.
  3. Hoe meer ze over jou weten, hoe beter ze dit kunnen inschatten.
  Kortom – anonimiteit heeft ook ECONOMISCHE waarde!

 6. Menno

  Toy-Toy!

 7. oude knar

  Ik heb met Ton Siedsma gesproken.
  Heb vol verwondering (als oude knar) meegemaakt hoe deze capabele jongeman beter kon luisteren dan meesten.

  ter herrinnering :

  1 ) Ik hoop dat BOF doorgaat met de aandacht te vestigen op de informatie roof die onder de valse noemer van ‘veiligheid’ gewone mensen in dit land moeten ondergaan, ze doen goed werk.

  2 ) We zijn niet alleen het meest aflgeluisterde land in europa, mensen worden jaren in stilte letterlijk gefolterd met non-lethale wapens door een schijnbaar onaantastbare groep die zich stiekum verstopt voor publieke accountability.

  Doorgaan BOF !

 8. Het onomstotelijke bewijs dat metadata gedragsgegevens zijn « Bits of Freedom

  […] lijkt mooi, want het is geen 100% weerslag van wie ik ben. Tegelijkertijd is het wel dit verstoorde spiegelbeeld op grond waarvan beslissingen voor en […]

 9. Line-up Congres: Bits of Freedom 15 en 16 oktober | VL Nieuws

  […] of Freedom stuurt Ton Siedsma naar het congres in Utrecht. Ton sprak zich namens Bits of Freedom¬†nadrukkelijk uit tegen de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.