• Menu

0 recente resultaten

Big Brother Awards 2013: wat is er anders?

Over twee weken is het zover: een nieuwe editie van de Big Brother Awards. Er zijn dit jaar een paar dingen anders dan in voorgaande jaren. Wat kun je allemaal verwachten? We zetten het voor je op een rij.

Editie 2013

Voorgaande edities van de Big Brother Awards werden altijd genoemd naar het jaar waarover de Awards werden uitgereikt. In 2012 hadden we dus de Big Brother Awards 2011. Dat leidde nog wel eens tot verwarring. Daarom doen we het dit jaar anders: de Awards worden genoemd naar het jaar waarin ze worden gehouden – dit jaar dus editie 2013.

Minder Awards

De Big Brother Awards zijn er natuurlijk vooral om privacyschenders in de schijnwerpers te zetten. En om de aandacht voor de winnaars te vergroten hebben we voor deze editie het aantal awards teruggebracht van vier naar twee: een publieksprijs en een expertprijs.

Publieksprijs

Ook dit jaar heeft het Nederlands publiek hun favoriete privacyschenders kunnen nomineren voor een Big Brother Award. Op de top-3 kan vanaf deze week gestemd worden. Wordt het Ivo Opstelten, de NSA/AIVD of Equens? Je hebt nog een kleine twee weken om op jouw favoriet te stemmen.

Expertprijs

Daarnaast zijn er genoeg privacyschenders die het afgelopen jaar aan de ogen van het grote publiek zijn ontsnapt. Kandidaten die misschien wel een nominatie hebben verdiend, maar die om de een of andere reden geen (media)aandacht hebben gekregen. Daarom hebben we aan diverse privacy-experts in ons netwerk gevraagd om hun mening. De input van deze experts, gecombineerd met onze eigen ervaringen levert drie nominaties op voor de expertprijs. Binnenkort zullen we bekendmaken wie dit zijn.

Programma

Naast het namen & shamen van de grofste privacyschenders van het afgelopen jaar willen we tijdens de awardceremonie ook juist aandacht besteden aan mensen die op een positieve manier met privacy bezig zijn. Daarom hebben we enkele kunstenaars, activisten en wetenschappers gevraagd om te spreken of hun werk te presenteren. De openingsspreker is niemand minder dan Jacob Appelbaum. Wie de overige sprekers en kunstenaars zijn maken we in aanloop naar de 29e bekend op bigbrotherawards.nl.

Bijwonen

Eén ding is in ieder geval hetzelfde gebleven: je kunt de awardceremonie in Pakhuis De Zwijger opnieuw bijwonen. Wees er wel snel bij, want in voorgaande jaren waren kaartjes snel uitverkocht.

Koop hier je kaartjes!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag