• Menu

0 recente resultaten

Bits of OHM2013

Het grootste hackerfestival van Nederland begint over een ruime week, er is een hittegolf voorspeld, het programma is vol en de kaartjes uitverkocht! Van ringsmeden tot Hexyurts bouwen, van Wikileaks tot procedurele Twitter-poëzie, er is voor ieder wat wils. Er zijn meer dan 300 lezingen, workshops, films en andere activiteiten verspreid over 13 podia. Om er een beetje wijs uit te worden, hebben we een paar events eruit gepikt die wij bijzonder vinden of zelf organiseren. Zet ze vast in je agenda!

Dag 1

  • 11:30 – De opening van OHM2013 in de grote hal met aansluitend de keynote van Ray McGovern in de Orwell Hall. De toon voor OHM2013 is hiermee goed gezet: spooks en veiligheidsdiensten zullen een groot deel van het programma beheersen in navolging van de NSA-ontwikkelingen.
  • 13:00 – Zo ook bij de opening van de Noisy Square; ons eigen village op OHM. Met meer dan 40 events is het village uitgegroeid tot het zesde podium van OHM.

 

Dag 2

  • 11:00 From One Big Brother to Another: Digital Authoritarianism in the Middle East – AccessNow en de Electronic Frontier Foundation praten over de digitale strijd in het Midden-Oosten tussen activisten en de overheid. Locatie: T1 – Orwell Hall
  • 21:00 – Envisioning our future – In het heetst van de strijd hebben we geen tijd om over de (zeer) lange termijn na te denken. In deze sessie werken we enkele scenario’s uit voor hoe het internet zich zou kunnen ontwikkelen en horen we graag jullie reactie hier op! Locatie: Noisy Square

 

Dag 3

  • 12:00 – Four years after HAR2009. Voor zij die erbij waren een memorabel moment. Voor zij die er niet waren eveneens belangrijk: de heroprichting van Bits of Freedom. Ot van Daalen geeft een overzicht van wat er gedaan is in die tijd en welke uitdagingen nog voor de deur staan. Locatie: T1 Orwell Hall
  • 16:00 – Digital Whistleblowing roundtable – Als voorproefje voor het grote Spookspanel later op de dag in de grote zaal is er bij het Noisy Square alvast een discussie met enkele sprekers. Onder andere dr. Suelette Dreyfus, Thomas Drake en Pedro Noel schuiven aan voor een discussie in kleine setting. Locatie: Noisy Square

 

Dag 4

  • 13:00 – Debating our cases – In een kleine setting gaan we oefenen met debatteren over de thema’s van Bits of Freedom. Er is geen betere manier om je argumenten te scherpen dan in de setting van een televisiedebat. Locatie: Noisy Square
  • 17:00 – Should law enforcement have hacking powers? Het hackvoorstel is uiteraard ons lievelingsonderwerp. Met veel plezier zetten we onze tanden in dit wetsvoorstel dat het net onveiliger dreigt te maken voor iedereen. In dit panel gaan we in discussie over de voordelen en bezwaren. Locatie: T1 Orwell Hall

Welke praatjes mogen we nog meer absoluut niet missen en kan je andere lezers van het blog aanraden?

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag