Hack 9: Het trojaanse paard is zelf trojaans

Hack 8: Team Opstelten kiest de verkeerde opstelling

Een open internet, ook in Polen
DOSSIER: Politie

Een van de genoemde redenen voor de invoering van de hackbevoegdheid is de DDoS-aanval en de bijbehorende problemen. Om deze aanvallen te kunnen weerstaan is een stevig team noodzakelijk. Maar Opstelten is in feite de coach die zijn complete budget uitgeeft aan een wisselvallige spits. Is dit de juiste tactiek?

Wij vinden van niet. Alles in het hackvoorstel ademt een aanvallende proactieve houding van opsporingsambtenaren. Het budget wordt gespendeerd aan de aankoop van een wisselvallige spits en Team Opstelten vergeet de verdediging. Dit is uitermate onverstandig.

Investeer niet in onbetrouwbare aanval, maar in een goede verdediging. De overheid moet zich richten op het verbeteren van de beveiliging bij bedrijven en de burger. Als er een betere beveiliging is, dan is het aantal succesvolle hacks of DDoS-aanvallen veel lager. Op die manier is het beleid van de overheid veel effectiever. Je weet immers niet op voorhand of een aanval effectief zal zijn. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

ivo-2
Psst, vergeet je niet stickers te kopen?

Daarnaast moet de overheid zich richten op het verbeteren van de internationale samenwerking in plaats van als solist zichzelf vast te lopen. Daar is niemand mee gediend, anders dan de crimineel. En dat is nu juist degene die moet worden aangepakt.

Nu kan de overheid nog wisselen, maar als het wetsvoorstel is goedgekeurd, dan is het enorm moeilijk om alles om te gooien. Daarom is het een goed idee als Team Opstelten de opstelling gaat veranderen en zorgt voor een evenwichtige balans.

Maar Ivo, wie bepaalt eigenlijk de opstelling bij jullie?

opsteltenhacktalles

wordt vervolgd

– Lees hier vorige afleveringen

  1. Robert

    Dat Ivo niets bewust bepaalt mag duidelijk zijn uit deze video:
    http://www.youtube.com/watch?v=T3iZgF-MhUs

    Spam? … uhh – waar kunen we dat even opzoeken?

  2. De staat van de wereldwijde surveillancestaat - Piratenpartij

    […] wil onze minister ook aan de politie hackbevoegdheden geven. [203] [204] [205] [206] […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.