• Menu

0 recente resultaten

Bits of Freedom heeft het hackvoorstel gehackt. Kijk mee!

Minister Opstelten wil de politie een hackbevoegdheid geven. Vraag jij je ook af wat dat precies zal betekenen? We hebben al een groot aantal zwakheden in het voorstel geconstateerd. Hoog tijd dus om de ambtelijke taal te hacken en zin voor zin te ontleden. Doe jij mee?

Op 2 mei publiceerde Minister Opstelten het wetsvoorstel cybercriminaliteit III ter consultatie. Tot 1 juli heeft iedereen de tijd om op dit wetsvoorstel te reageren en vanzelfsprekend doen wij dat ook. Een uitgelezen kans om het hackvoorstel zin voor zin te analyseren en de zwakheden bloot te leggen. We zijn druk bezig om onze reactie te schrijven, maar intussen willen we vast de meest opvallende zaken met je delen.

Daarom zullen we komende 10 dagen in onze Hackvoorstel Hackathon de grootste kwetsbaarheden van het hackvoorstel blootleggen. We zullen bijvoorbeeld ingaan op de inbreuk op je grondrechten, maar ook over de haast waarmee het wetsvoorstel geschreven is. Dus: stay tuned!

Wil je zelf iets doen? Dat kan:

  • Onze bevindingen kun je de komende 10 dagen volgen op bof.nl/hackvoorstel;
  • Dinsdag 25 juni kun je alles leren over het voorstel tijdens een workshop van de Internet Society in Den Haag;
  • Je kunt tot 1 juli natuurlijk ook zelf reageren op de consultatie of je zorgen delen met ons in de comments hieronder;
  • Laat iedereen weten dat Opstelten niets op jouw computer te zoeken heeft met een van onze stickers: zeer binnenkort te bestellen, dus hou onze site in de gaten!

ivo-2verbodentoegang-1

wordt vervolgd

 

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag