Papier, verschrikkelijke stapels papier

Waarom privacy ons (zo weinig) kan schelen

Europese privacyregels verder onder druk

Kan privacy ons weinig schelen? Bij Bits of Freedom denken we daar anders over. We krijgen regelmatig vragen van bezorgde mensen over hun privacy. Van ANPR tot Facebook en van de Paspoortwet tot  OV-chipkaart en het gebruik van drones.

Screen Shot 2013-03-20 at 10.27.56 AMDaarom is Bits of Freedom actief bezig met een belangrijk privacyonderwerp: de vaststelling van de nieuwe privacyregels in Europa. Deze regels gaan de huidige wet vervangen en zullen gaan gelden voor alle bedrijven en overheden, met uitzondering van politie en justitie.

Dit is dé kans om er voor te zorgen dat de regels die voor iedereen gelden, beter worden en jou beter gaan beschermen. Dat betekent meer controle over je eigen gegevens, het recht om je gegevens van het ene bedrijf naar het andere mee te nemen, betere standaardinstellingen op  bijvoorbeeld Facebook en minder datagraaiende bedrijven die je stiekem volgen als je je onbespied op internet waant. Wie wil dat nou niet?

Uit bovenstaande one-pager van onze Brusselse vrienden van EDRi blijkt dat er geen enkele reden is waarom privacy mensen weinig zou kunnen schelen. Je kunt ons de komende maanden nog helpen om onze privacyregels beter te maken via www.privacycampaign.eu.

 

 1. JohnS

  Vandaag in de Volkskrant een artikel over het feit dat veel mensen zich nauwelijks drukmaken over de steeds verder uitdijende inbreuk (door de overheid) op hun Privacy. Helaas biedt deze site geen mogelijkheid het betreffende artikel bij te voegen. Onderdeel van het betreffende artikel is dat de politiek kennelijk wel op een bepaalde manier checks and balances zoekt. Mijn vraag is nu, wat heeft dat voor zin wanneer er geen serieuze opvolging is van die C&B. Neem bijvoorbeeld het gedoe rondom het CIOT register. Ik zou graag zien dat BOF een overzicht maakt van de punten waarop er in principe waarborgen zijn voor de Privacy, maar waar er niet of nauwelijks iets wordt gedaan aan de opvolging. Dit luid en duidelijk communiceren kan misschien wat meer burgers wakker schudden.

 2. frans den engelsen

  Top zo’n reactie,prachtige plannen ,maar komt niet verder dan je
  gedachten,,en die inbreuk op je privacy gaat zelfs zo ver dat je eigen mogelijk heden laat beperken,dat je niet meer kunt autorijden ,je haast geen inkomen meer hebt, geen kansen meer krijgt op een goed leven,,er wordt steeds maar bezuinigd en die inbreuk zorgt ervoor dat jij als burger steeds weer de klos bent

 3. Waarom privacy ons (zo weinig) kan schelen - Sysadmins of the North

  […] Lees verder bij Bits of Freedom: Waarom privacy ons zo weinig kan schelen […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.