• Menu

0 recente resultaten

Papier, verschrikkelijke stapels papier

Gisteren twitterde ik een plaatje van een aantal grijze dossierkasten. Het leek een foto van de burelen van de Belastingdienst anno 1987. Maar niets is minder waar: in deze stapels papier zitten al jouw privacyrechten verstopt.

Screen Shot 2013-03-20 at 5.22.37 PM

Aan Bits of Freedom de schone taak om deze stapels door te worstelen en Europarlementariers er van te overtuigen dat het grootste deel van de ruim 3000(!) voorgestelde wijzigingen (jargon: amendementen) slecht nieuws voor burgers betekenen.We moeten hen overtuigen van het feit dat datalekken echt gevaarlijk zijn en dus gemeld moeten worden. Dat het geen goed idee is om burgers zonder toestemming online te volgen en te profileren. En dat het belangrijk is om niet meer gegevens over mensen op te slaan dan noodzakelijk.

Dat overtuigen doen we op twee manieren: we gaan naar Brussel en praten met parlementsleden. We geven ze stemadvies en overtuigen ze van onze standpunten. Al ons werk dat te maken heeft met de saaie kost die je hierboven ziet, vind je op protectmydata.eu (waarschuwing: acquired taste).

Maar we hebben hulp nodig. Bel, schrijf of e-mail een parlementslid en vertel hem of haar dat ze jouw privacy moeten beschermen. Namen, rugnummers en inspiratie vind je op privacycampaign.eu. Met vragen kun je ook altijd bij ons terecht.

 

 

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag