Bits of Freedom's privacyplaatjes op 22tracks

Papier, verschrikkelijke stapels papier

Waarom privacy ons (zo weinig) kan schelen

Gisteren twitterde ik een plaatje van een aantal grijze dossierkasten. Het leek een foto van de burelen van de Belastingdienst anno 1987. Maar niets is minder waar: in deze stapels papier zitten al jouw privacyrechten verstopt.

Screen Shot 2013-03-20 at 5.22.37 PM

Aan Bits of Freedom de schone taak om deze stapels door te worstelen en Europarlementariers er van te overtuigen dat het grootste deel van de ruim 3000(!) voorgestelde wijzigingen (jargon: amendementen) slecht nieuws voor burgers betekenen.We moeten hen overtuigen van het feit dat datalekken echt gevaarlijk zijn en dus gemeld moeten worden. Dat het geen goed idee is om burgers zonder toestemming online te volgen en te profileren. En dat het belangrijk is om niet meer gegevens over mensen op te slaan dan noodzakelijk.

Dat overtuigen doen we op twee manieren: we gaan naar Brussel en praten met parlementsleden. We geven ze stemadvies en overtuigen ze van onze standpunten. Al ons werk dat te maken heeft met de saaie kost die je hierboven ziet, vind je op protectmydata.eu (waarschuwing: acquired taste).

Maar we hebben hulp nodig. Bel, schrijf of e-mail een parlementslid en vertel hem of haar dat ze jouw privacy moeten beschermen. Namen, rugnummers en inspiratie vind je op privacycampaign.eu. Met vragen kun je ook altijd bij ons terecht.

 

 

 1. Ezri

  Goed bezig Janneke & colega’s. Aangezien het hier nergens staat, doe ik het maar: “Bedankt!!”

 2. Janneke Slöetjes

  Dankjewel Ezri!

 3. Tom Faber

  Goed bezig!

 4. Bezorgd Iemand

  Jullie zijn goed bezig voor onze privacy. Respect

  Zijn er toevallig geen auto mailer websites in omloop waar mensen hun gegevens in kunnen vullen. Je kent het wel, er zijn mensen zat die liever lui dan moe zijn.

  In ieder geval vast bedankt voor al jullie inzet !

  • Janneke Slöetjes

   Dank! Voor wat betreft die automailer websites: leden van het Parlement zijn (helaas) absoluut niet (meer) gevoelig voor overduidelijk gegenereerde mailbommen. Ze komen vaak niet eens door de spamfilters. Een zelf geschreven e-mail op basis van een template werkt beter, of een mooie handgeschreven brief natuurlijk 🙂

  • Henk

   @Janneke Slöetjes:
   Dat op zich is natuurlijk ook te zot voor woorden. Je zult als parlementariër eens luisteren naar wat je achterban te melden heeft.

   Wel een goede zaak dat jullie het op een andere manier proberen hoor!!

 5. Thijs Houtenbos

  Wauw, wat een stapels papier… dit is toch vast ook wel digitaal beschikbaar of probeert men het jullie zo moeilijk mogelijk te maken?
  Janneke, heel veel sterkte gewenst met deze taak van Sisyphus! Ik hoop dat je door het overwinnen van deze berg papier de bal aan het rollen krijgt… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.