100%! Donateursweek is een succes!

Donateursweek update: 90%

Met jouw donatie in 2013: meer empowerment!

We zijn er bijna: de teller staat nu op 90%. Op naar de 750!

Nog geen donateur? Check bof.nl/doyourbit. Wil je meehelpen om de teller naar de 100% te krijgen? Dat kan op deze manieren:

 • Word donateur. Spreekt voor zich natuurlijk. Vanaf 5 euro per maand kun je ons al structureel steunen. En dan krijg je nog een Bits of Freedom t-shirt cadeau ook. Zie bof.nl/do-your-bit.
 • Al donateur? Overtuig drie anderen om ook donateur te worden. Of meer natuurlijk, maar laten we beginnen bij drie. Kijk eens kritisch naar je vrienden, collega’s en familie: wie zijn de fanatiekste internetters? Wie vinden internetvrijheid belangrijk, maar zijn nog geen donateur? Gelukt om mensen te overtuigen? Vergeet dan niet je succes met ons te delen!
 • Wijs zo veel mogelijk mensen op bof.nl/do-your-bit. Via Twitter, Facebook, je eigen blog, de interne chat op je werk: gebruik alle kanalen die je tot je beschikking hebt.
 • Heb je een blog, website of twitter, maar geen inspiratie? Gebruik de woorden van een ander: Karin Spaink heeft een prachtige oproep geschreven die je bij deze met haar volledige toestemming mag hergebruiken (maar het is wel zo netjes om naar haar te verwijzen).
 • Zet een oproep in je email-handtekening. Vergeet “Sent from my iPhone/iPad/Blackberry” of de ongetwijfeld hilarische variant hierop die je nu gebruikt en gun ons 5 dagen lang een prominente plek onder al je emails. Een voorzetje: “Wil je zeker weten dat jij de enige bent die deze mail leest? Word dan net als ik donateur van Bits of Freedom: www.bof.nl/do-your-bit.” Maar dat kan veel beter: deel je tekst en wij zullen de beste op ons blog zetten.
 • Plaats een banner of deel een poster. Ze zijn er nog: onze banners en posters van de vorige donateursdag. We kregen een paar opmerkingen van mensen die hun website/timeline/werkplek niet wilden verpesten met een afbeelding van Opstelten of Zuckerberg. Maar dat is nou net het punt: confronteer je omgeving nu met deze privacyschenders en wij kunnen zorgen dat het straks niet meer nodig is.
 • Deel je ervaringen. Heb je een briljante mail geschreven? Of een pakkende tweet? Heb je hét killerargument om mensen te overtuigen donateur te worden? Of een effectieve methode om mensen naar onze site te lokken? Deel het met ons en wij zorgen dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.
 • Volg de voortgang. We zullen natuurlijk de hele week regelmatig updates geven over hoe veel donateurs we al binnen hebben en hoe veel we er nog moeten. En we zullen uitleggen wat onze plannen voor volgend jaar zijn (hier, en hier) en waarom we daar 750 nieuwe donateurs voor nodig hebben. Hou dus onze blog en Facebook/Twitter in de gaten!
 1. Ton Roosendaal

  Een fundamenteel principe van een crowd-funding oproep is transparantie. Dus – hoeveel geld zoeken jullie dan, wat doen jullie ermee, en waar komt ander inkomen vandaan? En waarom zijn er geen speciale sponsor achtige badges voor groepen of individuen die bijvoorbeeld 250 or 1000 euro bijdragen?

 2. Ot van Daalen

  Hey Ton, we hebben op deze pagina uitgelegd waarom we 750 nieuwe donateurs proberen aan te trekken: https://www.bof.nl/2012/12/07/waarom-we-nog-750-donateurs-nodig-hebben/. En hier leggen we uit wat we ermee gaan doen: https://www.bof.nl/2012/12/11/2013-jouw-donatie-voor-privacy-en-transparantie/ en https://www.bof.nl/2012/12/10/jouw-donatie-bestrijdt-extreme-voorstellen/. Verder kan je onze jaarverslagen hier bekijken: https://www.bof.nl/over-ons/financiering-statuten-jaarverslag/. Bedrijfssupporters die ons steunen krijgen een badge die ze op hun website kunnen plaatsen: https://www.bof.nl/over-ons/bits-of-freedom-steunen/. Individuele donateurs kunnen zich op de galerij van donateurs plaatsen: https://www.bof.nl/over-ons/de-beweging/ Laat vooral weten als je nog vragen hebt!

 3. Ton Roosendaal

  Bedankt voor de snelle update 🙂

  Mijn verwarring kwam omdat deze pagina rondgetweet werd – en hier staat onder “volg de voortgang” – “En we zullen uitleggen wat onze plannen voor volgend jaar zijn en waarom we daar 750 nieuwe donateurs voor nodig hebben.” – alsof dat nog moest komen!

  Zo, en nu ff de donatie doen!

  • Tim Toornvliet

   In tweevoud nog wel, we zaten er bovenop :). Maar goed punt: ik heb links naar de betreffende posts toegevoegd. Bedankt voor de tip.
   En vooral heel erg bedankt voor je donatie natuurlijk!

 4. ReindeR Rustema

  En lid worden van de Bits of Freedom-hyve! Heerlijk retro, echt iets waar je tegenwoordig de aandacht mee kan trekken op Twitter. Als je snel bent kan je de 10e worden in die Hyve.

 5. DeBrauw

  Ik zal nooit 1 cent storten aan Bits of Freedom / VVD van Joris Demmink.

  Fuck you VVD!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.