Wat kunnen we in 2013 doen door jouw donatie?

Deze week proberen we 750 donateurs over te halen om ons te steunen. Maar waarom eigenlijk? We hebben in de vorige blogposts al een paar dingen verteld die we in 2013 kunnen doen door jouw donatie. Maar dat is niet alles! Er gebeurt zo veel op het gebied van internetvrijheid – en wij zitten er bovenop. Een selectie:

  • Bewaarplicht. De bewaarplicht is een van de grofste schendingen van de privacy die op dit moment in Nederland bestaat. In Nederland wordt de bewaarplicht geëvalueerd. Wij vinden dat de bewaarplicht moet worden afgeschaft.
  • Blokkades en verwijderingen. In 2013 zullen we meer websiteblokkades en inbeslagnames van IP-adressen en domeinnamen zien. Dat soort maatregelen zijn vaak disproportioneel en onwenselijk voor kunstenaars en fans en moeten onmogelijk worden gemaakt.
  • Sociale netwerken en cloud computing. Een steeds groter deel van het leven verschuift naar sociale netwerken en de cloud. Daar zijn onze gegevens en berichten echter in handen van private partijen, die hun eigen regels stellen. We vinden dat materiaal niet zomaar mag worden verwijderd en dat er veel strenger moet worden opgetreden tegen diensten die de privacyregels stelselmatig overtreden.
  • Datalekken. Geregeld lezen we dat privé-gegevens op internet belanden door slechte beveiliging. We vinden dat betrokkenen daarover direct moeten worden geïnformeerd via een meldplicht datalekken.
  • Netneutraliteit. Providers wilden bepalen wat jij op internet doet. Mede dankzij onze campagne zal in januari 2013 dat wettelijk verboden zijn. Wij vinden dat dit streng moet worden gehandhaafd, zodat het internet open en vrij blijft.

En dat is nog maar een selectie. Ook onderwerpen als encryptie, anonimiteit en internet governance staan op onze radar. Kortom: werk aan de winkel.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.