• Menu

0 recente resultaten

Beoog algemeen nut en support Bits of Freedom!

Het zal niemand ontgaan zijn dat het deze week donateursweek is bij Bits of Freedom. Inderdaad, een hele week in plaats van een dag. Bits of Freedom zoekt ondermeer tien nieuwe bedrijfsdonateurs, die ons willen steunen met een vast bedrag per jaar. Om het je makkelijk te maken zetten we de spelregels voor doneren aan Bits of Freedom nog een op een rij. 

De bedrijfsdonateurs van Bits of Freedom zijn een belangrijke drijvende kracht achter ons werk. Deze donaties garanderen continuïteit en daarmee ook het voortbestaan van Bits of Freedom. Bedrijfsdonateurs zijn er  in drie smaken: Kilobitsupporters doneren meer dan EUR 500 per jaar, terwijl Megabit supporters meer dan EUR 2.500 doneren. Doneer je meer dan EUR 5000 per jaar, dan mag je jezelf een Gigabitsupporter noemen. Bedrijfssupporters krijgen een eervolle vermelding op de donateurspagina en zijn uiteraard altijd welkom op onze Bits opf Freedom borrels. De precieze voorwaarden en perks van het donateurschap kun je hier nalezen.

Giften aftrekken, wat zijn de regels?

Omdat Bits of Freedom een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is, zijn giften aan onze organisatie fiscaal aftrekbaar. Ook hoeft Bits of Freedom geen schenkbelasting te betalen over de ontvangen bedragen. Het geld dat je doneert komt dus 100% ten goede aan het werk van Bits of Freedom. We hebben de spelregels voor donateurs -gebaseerd op de laatste informatie afkomstig van belastingdienst.nl- voor je op een rijtje gezet.

Regels voor gewone giften

Wij vinden natuurlijk alle giften even speciaal, maar de Belastingdienst maakt onderscheid tussen gewone en periodieke giften. Gewone giften zijn donaties die je kunt doen vaak je wilt (ons bedrijfsdonateursbeleid is gebaseerd op één vaste donatie per jaar). Deze giften zijn aftrekbaar van de betaalde inkomsten- of vennootschapsbelasting op de volgende voorwaarden:

– De gift mag niet hoger zijn dan vijftig procent van de winst en maximaal EUR 100.000 bedragen. Er geldt geen drempelbedrag;

– De winst mag niet negatief worden als gevolg van de aftrek;

– Bewijs van de gift moet schriftelijk kunnen worden aangetoond.

Regels voor periodieke giften

Natuurlijk kun je ieder jaar opnieuw een gewone gift aan Bits of Freedom doen. Dat waarderen we enorm. Wanneer je zou besluiten gedurende minimaal vijf jaar een vast bedrag te doneren, kan dat door de Belastingdienst worden aangemerkt als een periodieke gift. Daarvoor gelden de voorwaarden voor gewone giften niet, maar je moet deze gift wel laten vastleggen door een notaris.

Mocht je na het lezen van bovenstaande informatie vragen hebben of willen bespreken of er nog andere manieren zijn waarop j0uw bedrijf Bits of Freedom kan steunen, neem dan gerust contact op met Ot van Daalen via +31(0)6 54 38 66 80.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag