• Menu

0 recente resultaten

Structureel doneren is voordeliger dan je denkt

De strijd voor vrijheid op internet is er één van lange adem. Niet omdat wij er niet keihard voor knokken, maar omdat politiek nu eenmaal niet sneller werkt. Ook al leek netneutraliteit vorig jaar snel geregeld te zijn, daar ging jarenlange voorbereiding aan vooraf. Bovendien is de politiek soms hardleers: internetfilter net van tafel? Dan doen we toch gewoon een nieuw voorstel? We zijn dus het meest geholpen met structurele donaties. En dat kost je minder dan je denkt.

Bits of Freedom is dus vooral geholpen met structurele donaties. Daarmee kunnen we niet alleen de urgente en actuele kwesties oppakken, maar ons ook goed richten op de projecten die veel langer duren. We werken nu al een half jaar aan het verbeteren van de nieuwe Europese regels die jouw privacy moeten beschermen, maar die regels zullen er zeker niet voor 2014 zijn. En ook al is het plan om inlichtingendiensten onbeperkt in al het internetverkeer te laten neuzen al meer dan een jaar oud, we kunnen het pas volgend jaar echt de nek omdraaien.

Gelukkig stimuleert de overheid structurele donaties aan goede doelen zoals Bits of Freedom. Als je ons voor een langere tijd met een donatie steunt, dan is je donatie volledig aftrekbaar voor de inkomsten­belasting als een periodieke gift. Zo’n notariële schenking is voordelig. Door het belastingvoordeel betaal jij veel minder dan je aan ons overmaakt. Aan de hand van een voorbeeld rekenen we je dat voor.

Stel dat je een modaal inkomen hebt en een tientje per maand aan internetvrijheid wilt besteden. Met zo’n donatie van 120 euro per jaar krijg je 51 euro van de belasting terug. Dus, terwijl je ons met 120 euro helpt, betaal je zelf slechts 69 euro. Voordelig toch? Heb je voor onze strijd echt 120 euro over, dan maak je 208 euro aan ons over. Je krijgt dan van de belasting 88 euro terug, zodat je uiteindelijk 120 euro armer bent – maar wel meer vrijheid op internet rijker. Mooi toch?

Om in aanmerking te komen voor deze regeling gelden er wel een aantal voorwaarden. Zo moet je donatie regelmatig zijn, bijvoorbeeld eens per maand of eens per jaar. Elk van die keren moet het bedrag ongeveer gelijk zijn, bijvoorbeeld 10 euro per maand. Tenslotte is het belangrijk dat je ons voor een langere periode wilt steunen, minstens vijf jaar. Als dat allemaal zo is, dan hoef je je gift alleen nog bij een notaris vast te leggen. Niet dat dat laatste nou zoveel werk is overigens: als je het volmachtformulier van Schenkservice invult, krijg je het concept van de notariële akte toegestuurd. En zij regelen dan ook de verdere afhandeling. Neem vooral contact met ons op als je nog vragen hebt.

Verzeker vrijheid op internet van een toekomst. Internet krijgt een steeds prominentere plek in ons leven. Vrijheid op internet zal de komende jaren belangrijker worden dan ooit. Help Bits of Freedom die vrijheid beschermen. Structureel doneren kost niet veel moeite en kan ook nog eens voordelig. Wat wil je nog meer?

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag