• Menu

0 recente resultaten

Jouw donatie bestrijdt extreme voorstellen

In 2013 zullen we twee extreme plannen in het hart moeten raken: de hackplannen van minister Opstelten (V&J) om op afstand in te breken op computers en het plan van voormalig minister Hillen (Defensie) om alle internetverkeer af te tappen. Beide plannen breken in op ons internetverkeer en dus op jouw internetvrijheid. In 2013 zullen we ze daarom met man en macht bestrijden.

Hackplannen

We hebben het er druk mee: de plannen van minister Opstelten die de politie de bevoegdheid geven om op afstand in te breken in computers en daarop heimelijk software te installeren die het mogelijk maakt om computers over te nemen en betrokkenen te bespieden. Dit jaar maakten we hierover al veel kabaal: we schreven een brief aan de Tweede Kamer en boden, namens een internationale coalitie van meer dan 40 burgerrechtenorganisaties en experts, de minister een brandbrief aan. In 2013 zullen we hard doorvechten, want de minister zal zijn plannen dan uitwerken tot een wetsvoorstel. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat de Tweede Kamer tegenstemt.

Afluisterwet

Met eenzelfde felheid moeten we aan de slag met de herziening van de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv). Hillen heeft namelijk aangekondigd dat daarin een bevoegdheid wordt opgenomen die het mogelijk maakt om internetverkeer op grote schaal te onderscheppen. Dit heeft vergaande implicaties: het lijkt bijna onvermijdelijk dat hierdoor een groot deel van de onverdachte internetter in het vizier van de veiligheidsdiensten opduikt. Ook dit plan wordt begin 2013 gepresenteerd. Maar als het aan ons ligt, komt daar niets van in!

Jouw donatie helpt deze plannen bestrijden

Wil je ons helpen om deze plannen uit de wereld te helpen? Word dan donateur en roep zo veel mogelijk anderen op om hetzelfde te doen. Kijk hier hoe.

 

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag