• Menu

0 recente resultaten

Waarom we nog 750 donateurs nodig hebben

Zevenhonderdvijftig donateurs. Dat is het doel van onze donateurscampagne volgende week. Zoals sommigen van jullie al terecht opmerkten: een wel erg mooi rond getal. Waarom precies 750? Het is natuurlijk deels een symbolisch aantal, maar zeker niet uit de lucht gegrepen. Laten we het wat verder toelichten:

Je kunt op twee manieren doneren aan Bits of Freedom: doorlopend en eenmalig. Op basis van onze vorige donateurscampagnes weten we dat de verhouding tussen doorlopende en eenmalige donateurs ongeveer 1:2 is. Een deel van de donaties ligt dus al vast voor het volgende jaar, maar de meerderheid moeten we elk jaar opnieuw werven.

Maar in 2012 is het aantal mensen en bedrijven dat donateur is geworden dus lager dan we hadden gehoopt. Hierdoor dreigen we 2013 met een tekort van ruim 30.000 euro te beginnen. En dat betekent dat we onze plannen voor dat jaar zullen moeten bijstellen. Maar zo ver is het gelukkig nog niet.

We weten op basis van eerdere jaren hoe veel nieuwe donateurs we in een jaar kunnen verwachten en wat de gemiddelde donatie per donateur is. Voor doorlopende donateurs is dat ongeveer 60 euro per jaar, voor eenmalige ongeveer 17. Als we volgende week 250 nieuwe doorlopende en 500 eenmalige donateurs aantrekken, levert dat dus respectievelijk 15.000 euro en 8.500 euro op. Daarnaast hopen we dat nieuwe bedrijfssupporters ons tijdens die week zullen steunen: in vorige campagnes leverde dat nog eens zo’n 5.000 euro op.

Alles bij elkaar dus ongeveer het bedrag dat we nodig hebben om ons werk in 2013 te kunnen blijven doen. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als we een hoger aantal halen, maar aangezien we kort geleden ook al een donateurscampagne hebben gevoerd, moeten we realistisch zijn. Daarom dit jaar niet ‘1000 in 1 dag’, maar ‘750 in 5 dagen’. Moet te doen zijn toch? Kijk hier hoe je van 10 tot 14 december mee kunt helpen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag