• Menu

0 recente resultaten

Volgende week donateursweek: hoe kun je helpen?

Volgende week gaan we er voor: 750 nieuwe donateurs in 5 dagen. We gaan er natuurlijk alles aan doen om dit aantal binnen te halen. En daar kunnen we jouw hulp heel goed bij gebruiken. Hoe kun je helpen? Nou zo:

  • Word donateur. Spreekt voor zich natuurlijk. Vanaf 5 euro per maand kun je ons al structureel steunen. En dan krijg je nog een Bits of Freedom t-shirt cadeau ook. Zie bof.nl/do-your-bit.
  • Al donateur? Overtuig drie anderen om ook donateur te worden. Of meer natuurlijk, maar laten we beginnen bij drie. Kijk eens kritisch naar je vrienden, collega’s en familie: wie zijn de fanatiekste internetters? Wie vinden internetvrijheid belangrijk, maar zijn nog geen donateur? Gelukt om mensen te overtuigen? Vergeet dan niet je succes met ons te delen!
  • Wijs zo veel mogelijk mensen op bof.nl/do-your-bit. Via Twitter, Facebook, je eigen blog, de interne chat op je werk: gebruik alle kanalen die je tot je beschikking hebt.
  • Heb je een blog, website of twitter, maar geen inspiratie? Gebruik de woorden van een ander: Karin Spaink heeft een prachtige oproep geschreven die je bij deze met haar volledige toestemming mag hergebruiken (maar het is wel zo netjes om naar haar te verwijzen).
  • Zet een oproep in je email-handtekening. Vergeet “Sent from my iPhone/iPad/Blackberry” of de ongetwijfeld hilarische variant hierop die je nu gebruikt en gun ons 5 dagen lang een prominente plek onder al je emails. Een voorzetje: “Wil je zeker weten dat jij de enige bent die deze mail leest? Word dan net als ik donateur van Bits of Freedom: www.bof.nl/do-your-bit.” Maar dat kan veel beter: deel je tekst en wij zullen de beste op ons blog zetten.
  • Plaats een banner of deel een poster. Ze zijn er nog: onze banners en posters van de vorige donateursdag. We kregen een paar opmerkingen van mensen die hun website/timeline/werkplek niet wilden verpesten met een afbeelding van Opstelten of Zuckerberg. Maar dat is nou net het punt: confronteer je omgeving nu met deze privacyschenders en wij kunnen zorgen dat het straks niet meer nodig is.
  • Deel je ervaringen. Heb je een briljante mail geschreven? Of een pakkende tweet? Heb je hét killerargument om mensen te overtuigen donateur te worden? Of een effectieve methode om mensen naar onze site te lokken? Deel het met ons en wij zorgen dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.
  • Volg de voortgang. We zullen natuurlijk de hele week regelmatig updates geven over hoe veel donateurs we al binnen hebben en hoe veel we er nog moeten. En we zullen uitleggen wat onze plannen voor volgend jaar zijn en waarom we daar 750 nieuwe donateurs voor nodig hebben. Hou dus onze blog en Facebook/Twitter in de gaten!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag