• Menu

0 recente resultaten

Facebook update: stem ook tegen de nieuwe privacyvoorwaarden

Vorige week schreven we over de plannen van Facebook om haar privacyvoorwaarden te wijzigen. Onder de nieuwe voorwaarden kan Facebook gegevens combineren die ze verzamelt met alle diensten die onder Facebook Inc. vallen. Denk aan Instagram en -als de geruchten kloppen- straks ook misschien WhatsApp. Met andere woorden: onder de nieuwe voorwaarden kan Facebook een nóg gedetailleerder beeld van haar gebruikers krijgen. Gelukkig konden gebruikers protesteren tegen de plannen. Bij 7000 comments zou Facebook een stemming organiseren. Dat aantal is gehaald en er kan dus gestemd worden!

En dat is mogelijk meteen de laatste keer dat gebruikers invloed kunnen hebben op het beleid van Facebook. Als de nieuwe voorwaarden doorgaan worden dit soort inspraakmogelijkheden namelijk afgeschaft. Des te meer reden om nu een minuutje de tijd te nemen en tegen de nieuwe voorwaarden te stemmen!

Stemmen kan hier

 

Facebook geeft je de keuze tussen de bestaande voorwaarden (“Current SRR and Data Use Policy”) of de voorgestelde voorwaarden (“Proposed SRR and Data Use Policy”). Om de nieuwe plannen te dwarsbomen moet je dus voor de bestaande voorwaarden kiezen. Als een derde van de ruim 1 miljard gebruikers tegen stemt, gaan de nieuwe voorwaarden niet in. Een belachelijk groot getal natuurlijk, maar wie niet waagt die niet wint. Stemmen kan nog tot 10 december.

De stand op dit moment:

 

 

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag