De broncode van het KLPD Bredolab programma

Ook onversleutelde teksten worden slecht gelezen

Nog 750 donateurs nodig voor 2013!
DOSSIER: Versleuteling

Hoe duidelijk wil je het hebben? Het eigen onderzoek van de minister onderstreept al dat slimme criminelen dwingen versleutelde bestanden toegankelijk te maken geen effectieve bevoegdheid is. Toch wil de ministerie die verplichting om juist die slimme criminelen te pakken. Hoe gek is dat?

Een citaat uit het onderzoek waar de minister aan refereert (op pagina 104):

Een citaat uit het nieuwsbericht van het ministerie van Veiligheid en Justitie (laatste paragraaf):

Met andere woorden: minister Opstelten werkt nu aan een wetsvoorstel waarmee slimme criminelen gedwongen kunnen worden om versleutelde bestanden toegankelijk te maken, terwijl het onderzoek er voor waarschuwt dat zo’n dwangmiddel niet effectief zal zijn bij die slimme criminelen. Hoe gek is dat?

Hoe gek is dat als je je bedenkt dat zo’n bevoegdheid niet werkt, niet nodig is en Nederland alleen maar onveiliger maakt?

 1. Jan Pranger

  Dan ben je toch gewoon je code “vergeten”?

 2. pedofiel_tweets

  Het gaat natuurlijk niet om de ratio. Dit wetsidee geeft de staat veel meer bevoegdheden. Hoe beter iets dergelijks controversieels te verkopen dan te doen alsof je daarmee pedofilie bestrijdt en zware criminelen. Wie is daar nou ooit tegen? Niemand! Maar ondertussen eten Opstelten en Teeven het kaas van uw brood. Het is een trucje dat zij vaker gebruiken. Blame it on the pedophiles, nobody gives a damn. Welterusten Nederland.

 3. Caroline

  Jazeker Jan, dergelijke zwaar versleutelde bestanden hebben meestal een ingewikkeld wachtwoord. Voor je het weet ben je die dan ook vergeten, dat is heel menselijk.

  Verder ben ik het ook met de pedofiel eens, het gaat niet om de werkelijkheid maar om de formele bevoegdheden wat nog een slagje erger is. We worden ingepakt in juridische spinsels. Slechts een complete revisie van alles gaat hier helpen, hoe noemen ze zoiets ook weer ?…..

 4. Anke

  Dit is omgekeerde bewijslast. Jij moet bewijzen dat je onschuldig ben. Zullen we het zwijgrecht dan ook maar afschaffen?

 5. Ben

  *zucht* Really? Wil hij werkelijk dat de bewijslast omgekeerd wordt?
  Proefprocesje EHvRM iemand?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.