Ook onversleutelde teksten worden slecht gelezen

Hoe duidelijk wil je het hebben? Het eigen onderzoek van de minister onderstreept al dat slimme criminelen dwingen versleutelde bestanden toegankelijk te maken geen effectieve bevoegdheid is. Toch wil de ministerie die verplichting om juist die slimme criminelen te pakken. Hoe gek is dat?

Een citaat uit het onderzoek waar de minister aan refereert (op pagina 104):

Een citaat uit het nieuwsbericht van het ministerie van Veiligheid en Justitie (laatste paragraaf):

Met andere woorden: minister Opstelten werkt nu aan een wetsvoorstel waarmee slimme criminelen gedwongen kunnen worden om versleutelde bestanden toegankelijk te maken, terwijl het onderzoek er voor waarschuwt dat zo’n dwangmiddel niet effectief zal zijn bij die slimme criminelen. Hoe gek is dat?

Hoe gek is dat als je je bedenkt dat zo’n bevoegdheid niet werkt, niet nodig is en Nederland alleen maar onveiliger maakt?

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.