Ook onversleutelde teksten worden slecht gelezen

Nog 750 donateurs nodig voor 2013!

Decryptiebevel werkt niet en maakt Nederland onveiliger

Bits of Freedom is onafhankelijk van de overheid en grote bedrijven en dat willen we graag zo houden. Daarom is het cruciaal dat we jaarlijks genoeg donateurs werven om ons werk in het volgende jaar mogelijk te maken. Maar dat is dit jaar nog lang niet gelukt. Onze donateursdag op 1 november leverde een fractie van het benodigde aantal nieuwe donateurs op. Maar het jaar is nog niet voorbij, dus we gaan door! We hebben geëvalueerd, conclusies getrokken, lessen geleerd en vooral gerekend. En dit is het resultaat:

5 dagen, 750 donateurs

Zevenhonderdenvijftig nieuwe donateurs: dat is het aantal dat we nodig hebben om onze plannen voor 2013 (zie hier en hier) uit te kunnen voeren. En om dat aantal te halen trekken we niet één dag uit, maar een hele week. Van 10 tot 14 december zetten we alles op alles om dit aantal binnen te slepen. Vijf dagen, 750 donateurs. Dat zijn er dus 150 per dag; 6.25 per uur; 1-en-een-beetje per 10 minuten.

(Moet lukken toch? Vorige keer hebben we duizend donateurs in één dag gehaald!)

Maar dat kan alleen met jullie hulp

Om dit doel te halen, willen we zo veel mogelijk mensen bereiken. En daarbij hebben we jouw hulp nodig. Want we gebruiken geen enorme e-mailbestanden, geen profielen van potentiële donateurs, geen direct-marketing tactieken. Maar we hebben wel een grote groep internetters die geven om hun online vrijheid en privacy. Jij dus.

Hoe kun je helpen? In drie simpele stappen:

 1. Zet maandag 10 tot vrijdag 14 december met grote letters in je agenda
 2. Word donateur! Ben je al donateur? Overweeg dan om je bedrag te verhogen of eenmalig extra te doneren. We zijn een ANBI, dus je schenkingen zijn aftrekbaar voor de Belastingdienst.
  Je kan ook een notariële schenking doen: vul daarvoor dit formulier in.
 3. Check? Roep dan zo veel mogelijk mensen op om hetzelfde te doen. Overtuig je vrienden van het belang van internetvrijheid, ga met de pet rond bij je collega’s en zet een oproep op alle kerstkaarten aan je familie. Tweet, bel, mail, post, share: alles om zo veel mogelijk mensen naar bof.nl/do-your-bit te krijgen.

Wij zullen zorgen voor voorbeeldmails en -tweets en alle argumenten die je nodig hebt om mensen te overtuigen. Hou de komende dagen ons blog, Twitter en Facebook in de gaten voor meer info en updates. En mocht je gouden tips of briljante ideeën hebben die ons helpen de 750 donateurs binnen te slepen: mail ze naar tim.toornvliet@bof.nl.

 1. inge

  Hi,
  Welk bedrag stellen jullie voor om te doneren als donateur?

 2. Ot van Daalen

  Hey Inge,

  We zijn natuurlijk blij met ieder bedrag, maar als veel mensen 5 euro per maand zouden doneren zouden wij al enorm geholpen zijn.

  Veel dank!

 3. Joris

  Hoi Inge,

  Ik ben vorig jaar ergens donateur geworden. Bits of Freedom stelde toen €5 p/maand voor, en dat vond ik ok. Ik ben nu van plan om het te verhogen, maar da’s natuurlijk persoonlijk.

  Mijn eigen gedachte was; wat betaal ik per maand aan bijvoorbeeld mijn internetprovider en mijn mobiele provider? En hoeveel wil ik dan extra uitgeven om te zorgen dat dat iets veiliger wordt/blijft?

  Hopelijk kun je hier iets mee. Het blijft natuurlijk helemaal persoonlijk wat je kwijt wilt, zeker in deze economisch moeilijkere tijden…

 4. Harrie

  Als donateur zou kik toch graag meer inzicht willen in waarom 750 donateurs nodig zijn in relatie tot de begroting voor 2013 en de te ondernemen activiteiten. Slechts roepen dat 750 donateurs cruciaal zijn, is erg margertjes voor een organisatie die transparantie en verantwoording van groot belang vindt (zie jaarverslag 2011).

 5. Juerd

  Okay, prima, ik vraag nog eens rond of mensen zich willen laten overtuigen. De resultaten zijn er al.

  Maar 750? Wat een mooi rond getal! Het is berekend, maar hoe zit de som in elkaar? Er is geen vast bedrag voor donateurs, iedereen kan zelf een aantal euro

 6. Juerd

  Okay, prima, ik vraag nog eens rond of mensen zich willen laten overtuigen. De resultaten zijn er al.

  Maar 750? Wat een mooi rond getal! Het is berekend, maar hoe zit de som in elkaar? Er is geen vast bedrag voor nieuwe donateurs: iedereen kan zelf een aantal euro’s invullen. Op welk gemiddelde is die 750 gebaseerd? Want als we mensen kunnen overtuigen om het dubbele bij te dragen, dan heb je er nog maar 376 nodig. En als de crisis z’n zin krijgt, is 1500 misschien niet onrealistisch. Het kan alle kanten op, en dat maakt die 750 een louter symbolisch getal.

  Lieve BoF, kunnen jullie niet gewoon volledige openheid geven, en aangeven hoeveel EURO jullie nog per maand missen om jullie fantastische werk voort te kunnen blijven zetten?

 7. Ot van Daalen

  Hey Juerd, een terechte vraag en je hebt gelijk – het is in zekere zin symbolisch. Maar het komt niet uit de lucht vallen: het is gebaseerd op de gemiddelde donaties die we in de afgelopen jaren hebben ontvangen, en de verhouding tussen incidentele en vaste donateurs. We gaan een dezer dagen een blogpostje schrijven waarin we het verder uitleggen. Dus nog even geduld 🙂

 8. ReindeR Rustema

  Ik vond in mijn internetbankieren-interface van mijn bank een leuke optie. Een variabel bedrag afhankelijk van mijn saldo aan het eind van de maand. Soms krijgt BoF niets van me, soms een paar euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.