Help internetvrijheid en doneer je vrienden

Posters en banners voor internetvrijheid

Regeerakkoord: van bruggen bouwen tot gaten slaan

Internetvrijheid is niet vanzelfsprekend. Achter de schermen zijn allerlei mensen bezig om jou te controleren, profileren, blokkeren of op een andere manier inbreuk te maken op jouw online rechten. Bijvoorbeeld minister Opstelten met zijn voorstel om de politie te laten hacken. Of Mark Zuckerberg die jouw privéleven doorverkoopt voor keiharde dollars. Hoog tijd dus om de mensen achter de schermen in de schijnwerpers te zetten!

Plaats een banner op je website, deel de poster via Facebook of Twitter. Of print hem uit en hang hem op 1 november voor je raam, of aan de monitors van je collega’s, of waar je maar denkt dat hij de aandacht trekt. En vergeet niet je vrienden te vragen om hetzelfde te doen. Wil je nog op andere manieren helpen, of heb je een briljant idee om aandacht te vragen voor internetvrijheid? Stuur dan een mail naar tim.toornvliet@bof.nl.

Posters:

Klik op de thumbnail voor de volledige versie.

 

Banners:

 

Zit jouw bannersmaak er niet tussen? We hebben er nog veel meer!
Klik hier voor het zip-bestand met alle formaten en designs.

 1. Germo

  Leuke actie, maar die 2 wil ik absoluut niet op m’n timeline of site hebben.
  Sorry …

 2. André

  Ik merk op dat de tekstblokjes met html code niet selecteerbaar zijn, dus deze is niet te copy-pasten.

  Bovendien, in privacy context wordt het bodengenoemde code de content van jullie server gehaald, waarmee een bezoeker van mijn site contact met jullie server opneemt.

  Het is natuurlijk te begrijpen dat een simpele copy-paste makkelijker is, en voor de site-eigenaar met beperkte bandbreedte is dit natuurlijk ook voordelig, maar is dit wenselijk in privacy-context? Aangezien jullie voor de privacy-zaak staan hebben jullie ook een voorbeeldfunctie. Je kan natuurlijk overdrijven, maar dit is wel iets om te overwegen.

  Daarbij merk ik tevens op dat mijn Ghostery een tracker heeft gedetecteerd op jullie site (Piwik Analytics). Is het laten bijhouden van statistieken door een derde partij wenselijk in privacy context?

  • Hans

   Piwik is een open source alternatief voor Google Analytics die je normaal gesproken op je eigen server installeert (niet bij een derde partij). Ik neem aan dat BoF dat ook gedaan heeft. Er wordt ook keurig in de privacy verklaring aangegeven dat er statistieken over bezoekers verzamelt worden.

  • Ot van Daalen

   @Hans, @André: Piwik draait inderdaad op onze eigen server: zo vermijden we dat we Google Analytics gebruiken. Het klopt dat door het embedden van de code de plaatjes van onze server komen. Naar onze mening is het privacy-risico in dit geval beperkt, maar het is inderdaad een goed punt om mee te nemen bij onze afweging.

 3. Greeg

  Misschien een idee om ook een facebook-cover formaat te maken? 850×315.
  Houd bij eht ontwerp dan wel even rekening met de foto die er aan de linkerkant deels overheen valt.

 4. André

  Dank voor jullie antwoord. Met Piwik op eigen server is dit inderdaad geen probleem. Jammer dat dit verschil in Ghostery lastig te zien is. Ik heb hem even opgezocht, Piwik is de nieuwe naam van PhpMyVisites, daar heb ik in het verleden mee gewerkt, (gestopt vanwege geen IPv6 support destijds)
  Maar goed…. ik moet er nog eens heen kijken, of ik zoiets weer op mijn server ga installeren…. maar ja, die Ghostery Alert…

  Echter, het probleem is nog steeds dat het niet te selecteren, dus niet te copy-pasten is. (iig op firefox)

 5. Bas

  Gave omslag voor FB van Greeg! Helaas niet zomaar kopieerbaar, aangezien fb automatisch je omslag verwijderd als die door een ander al is gebruikt (ivm een soortement van poging tot auteursrechtenbescherming).
  Daarom heb ik uit een banner van BOF en Greeg’s omslag mijn eigen omslag gebrouwen. Als iedereen dat nou doet, wordt de creativiteit meteen ook gestimuleerd 😉
  https://www.facebook.com/bas.thijs.1

 6. Vincent Barnhard

  Hebben jullie ook een aantal embedded banners in diverse formaten die iets minder statisch zijn?

  Dat wil zeggen banners die afhankelijk van de current affair (campagne) automatisch aanpassen qua beeld en link. Daarmee krijg je enerzijds een betere exposure voor deze actuele campagne op sites zoals blogs en anderzijds bespaard dat bloggers en site administrators een aanpaswerk aan de BOF bij een actuele campagne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.