• Menu

0 recente resultaten

In 2013: internetcontrole, computerinbraken en geheime surveillance

Het jaar is bijna achter de rug en wij werken hard aan de plannen voor 2013. Een goed moment om terug te blikken en vooruit te kijken. In twee blogposts besteden we aandacht aan internetvrijheid in Nederland. Vandaag deel 1: internetvrijheid en de overheid.

Laten we beginnen met een compliment. Dankzij duizenden bezorgde internetters werd Nederland het eerste land in Europa en het tweede land ter wereld dat netneutraliteit in de wet beschermt. En we konden gisteren in het regeerakkoord zelfs lezen dat de wet effectief gehandhaafd zal worden. Mooi zo.

Maar dat kan niet verhullen dat de overheid internetvrijheid systematisch blijft afbreken in 2013.

 

Kortom: alle hens aan dek om internetvrijheid te beschermen. En dit is nog maar een kleine selectie. Welk plan hoort volgens jou in deze top 3?

 

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag