Internetters de dupe van Google's willekeur

Datalek: Vereniging van psychologen lekt cliëntgegevens

Meldplicht datalekken: niet morgen, maar nu
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek Datalekken alweer uitgebreid. De Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten heeft persoonlijke gegevens van cliënten gelekt.

Een persoon die een behandeling had ondergaan, moest na afsluiting van de behandeling een vragenlijst van de NVVP invullen. De cliënt ontving hiervoor een email met een link. Als er op de link werd geklikt, leidde deze tot een zoekscherm waarop van vele tientallen patiënten de naam, geboortedatum, geslacht en burgerservicenummer publiekelijk zichtbaar werden. Van hoe veel cliënten van de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten de gegevens opgezocht konden worden, is niet duidelijk.

Het lek heeft zeker een week opengestaan. Een woordvoerder van de NVVP verklaart dat het lek inmiddels is gedicht.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest, groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een tekstvoorstel voor een wetsartikel geschreven dat beheerders van databanken verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat tekstvoorstel toegelicht in een position paper.

 1. RickyNow777

  Ik hoop dat jullie veel mensen zullen wakkerschudden. terwijl het volk word beziggehouden met ‘brood en
  spelen’ word er achter hun rug om iets wezenlijks gestolen; hun privacy. Steeds méér onder wettelijke dwang opgeforceert door Brussel. De ‘slimme energie-spionnage- meter’ is daar een goed voorbeeld van.
  Ik hoop dat belangenbehartigers als jullie nog veel aktieve symphatisanten zullen verzamelen én zo mogelijk zullen samenwerken met andere ‘watchers in the night’. Ik ben er zowat van overtuigd dat de tijd nabij is om onze aktie te voeren vanuit geheime ontmoetingsplaatsen. Zeker in Amerika gebeuren
  er zaken die het openbare nieuws niet zal uitzenden. We zijn inmiddels aanbeland in het laatste
  strijdperk, waar de mensheid zijn belangrijkste recht word ontnomen; zijn recht om te dénken wat hij wil en te voelen wat hij wil; zijn religie,cultuur,biologisch voedsel, souvereiniteit en identiteit.
  Zonder vrijheid ís er geen leven. Je bent slechts een nummer. Een mens die letterlijk is gekoppeld aan een superdata computer, drager van een chip in zijn huid.

  De strijd is op leven en dood. De vijand maakt geen grapjes. Zij vergaderen over het lot van de mensheid
  en verspillen geen tijd aan electronisch speelgoed. Groetjes van Rick

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.