• Menu

0 recente resultaten

Jaarverslag gelekt. Bits of Freedom ontkent. Alles.

Het jaarverslag van Bits of Freedom is gelekt op het Internet. Het is nog onduidelijk wie het jaarverslag in handen heeft gekregen en hoe dit heeft kunnen gebeuren. Bits of Freedom ontkent alles.

Verslag al online gezet

Bij de redactie van Bits of Freedom is het jaarverslag in een bruine envelop afgeleverd. In een begeleidend manifest staat dat het jaarverslag online verspreid zal worden. De afzender heeft het stuk gelekt om “de wereld een kijkje in de keuken te geven van een van de meest geheimzinnige en invloedrijke bewegingen op het internet.” Inmiddels hebben meerdere bronnen buiten Bits of Freedom bevestigd dat zij het verslag gaan verspreiden via The Pirate Bay. Bits of Freedom troost zich met de gedachte dat klanten van Ziggo en XS4ALL in ieder geval geen toegang hebben tot deze site.

Ambtenarenspeak

De afzender van het jaarverslag schrijft in zijn manifest: “Het stuk stond zoals gewoonlijk weer vol met ambtenarenspeak en is veel te bescheiden. Het internet bevindt zich op de rand van de afgrond en Bits of Freedom móet meer donateurs hebben. Ondertussen emmeren de mensen van Bits of Freedom over punten en komma’s in Europese administratieve regels. Daarom heb ik het jaarverslag verbeterd en inclusief verbeteringen direct op Internet geplaatst.”

Succesvol

Bits of Freedom betreurt deze ongelukkige gang van zaken: “Wij zijn behoorlijk succesvol geweest het afgelopen jaar. Nederland is het eerste land waar netneutraliteit is gelanceerd. Het parlement is tegen websiteblokkades. Privacy staat steeds hoger op de agenda. Maar inderdaad: we moeten meer donateurs aantrekken, willen we de komende jaren actief kunnen blijven.” Het lek toont opnieuw aan hoe makkelijk vertrouwelijke informatie ineens openbaar kan worden.

Update: We krijgen net het bericht binnen dat het jaarverslag nu ook hier te downloaden is. We onderzoeken nog of we deze site kunnen laten blokkeren.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag