Laat jij je koelkast indexeren door Google?

Auteursrechtdebat: Zwitserland geeft goede voorbeeld

Student/Parttimer? Bits of Freedom zoekt Office Manager [vacature]
DOSSIER: Platformen

Op 30 november sprak de Tweede Kamer met staatssecretaris Teeven over zijn handhaafplannen. Het debat bleek te kort voor zo een belangrijk onderwerp en wordt een week later voortgezet. Wat adviseren wij de kamerleden voor het tweede deel van dit debat?

Natuurlijk. Ook wij hebben vol verbazing gekeken naar de corrupte graaipogingen bij Buma/Stemra. Maar we verdedigen internetvrijheid, en richten ons niet op de bestrijding van auteursrechtcorruptie. Dus daar hebben we met pijn in het hart niets over geschreven.

Wél hebben we de kamerleden in onze brief (PDF) gewezen op het zeer recente rapport van de Zwitserse regering over auteursrecht (PDF, persbericht). In een uitgebreide analyse, waarbij de regering ook kijkt naar de Nederlandse situatie, komt ze tot de conclusie dat downloaden voor privé-gebruik niet verboden moet worden en dat verdere handhaving niet nodig is. Het rapport sluit af met de verfrissende conclusie dat het internet bedrijven dwingt om te innoveren. En als je dat niet lukt, tsja, dan kan het auteursrecht je ook niet helpen (we parafraseren). Leestip, dus. En we hopen dat de Nederlandse regering hier een voorbeeld aan neemt.

Ook benadrukten we weer dat de discussie zou moeten gaan over innovatieve betaalmodellen, zodat kunstenaars een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk en fans kunnen blijven genieten van entertainment. Lees daarover meer hier.

Het debat vindt plaats op 7 december, tussen 15.30 en 17.30 uur. Iedereen is van harte welkom, maar je kan het ook live volgen via het internet (klik op Groen van Prinsterer zaal).

  1. Ben

    Tijdens het vorige debat had ik problemen met kijken met VLC Media Player. Na een paar minuten stopte de stream. Tegen het einde bedacht ik dat Windows Media Player het ook zou moeten kunnen spelen; en ja, die hield het gewoon vol. (Windows 7 x64)

  2. PiratesPlanet

    Houden jullie je maar met jullie eigen zaken bezig, dan doen wij de aandacht wel vestigen op die corruptie zaken, dat gaat goed, alleen bij ons vandaan al minstens 200 mails vorige week!

  3. Greeg

    Weet iemand of de debatten ook ergens in een archief te bekijken zijn voor degene die niet te mogelijkheid hebben om live mee te kijken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.