• Menu

0 recente resultaten

Datalek: Gegevens woningzoekenden Bijlmer gelekt

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek Datalekken alweer uitgebreid. De promotiesite voor het vernieuwde Bijlmerpark in Amsterdam Zuidoost lekte informatie van de woningzoekers.

De website Bijlmerparkmijnpark.nl heeft de naam, adres en woonplaats van 477 woningzoekenden gelekt. Ook was van deze personen informatie toegankelijk over hun gezinssamenstelling en de hoogte van de maandelijkse huur of het aankoopbedrag van hun woning. Bovendien lekte de promotiesite voor het stadsdeel Amsterdam Zuidoost inlogcodes voor het content management systeem en waren e-mailadressen voor de nieuwsbrief buit te maken. De gegevens in de databank, welke door een SQL-injectie via de website toegankelijk waren, zijn afkomstig van een inschrijfformulier waar mensen konden aangeven of ze interesse hadden in toekomstige woningbouw.

Volgens een woordvoerder van communicatiebureau De Wijde Blik, die de promotiecampagne voor de gemeente Bijlmer heeft verzorgd, gaat het om een oude site die nog maar weinig wordt gebruikt. De gemeente heeft de website Bijlmerparkmijnpark.nl inmiddels offline gehaald.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een tekstvoorstel voor een wetsartikel geschreven dat beheerders van databanken verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat tekstvoorstel toegelicht in een position paper.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag