#DoYourBit: Here we go! Wie zijn toch die Angry Bits?

Morgen. #DoYourBit. Waarom zou je?

Donderdag 6 oktober donatiedag. De spanning neemt toe

Nog één nacht slapen. Nog een paar uur aftellen. We zijn de laatste zaken aan het klaarzetten. Want morgen gaan we met talloze enthousiaste vrijwilligers een dag lang proberen 1500 nieuwe donateurs te vinden voor Bits of Freedom. Dat is simpelweg noodzaak. Anders kunnen we niet blijven opkomen voor internetvrijheid. Twijfel je nog? Lees hier de belangrijkste redenen om ook te doneren.
Bits of Freedom komt op voor jouw internetvrijheid.
We maken ons hard voor een open en vrij internet dat toegankelijk is voor iedereen, waar iedereen informatie digitaal kan delen en waar privé communicatie privé blijft. We nemen het graag op tegen grote overheden, machtige bedrijven en geslepen lobbyisten. Onze kracht is de combinatie van expertise, een constructieve lobby waar mogelijk en scherpe actie waar nodig. En met harde resultaten:

Onze successen
Door elk jaar de Big Brother Awards te organiseren, blijven we aandacht vragen voor privacyschendingen. Hierdoor hebben we privacy in de politiek en de media op de kaart gezet.
Begin 2011 voerden we campagne voor netneutraliteit, het principe dat internetgebruikers zelf kunnen blijven bepalen welke sites of diensten zij gebruiken. Hierdoor is een wetswijziging met overgrote meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen. Een primeur in Europa, die wereldwijd aandacht kreeg in de media.
Uit eigen onderzoek bleek dat het Ministerie van Justitie een landelijke zoekmachine met de bankgegevens van alle Nederlanders wilde bouwen. Bits of Freedom luidde eind 2010 de alarmbel, er volgden Kamervragen en binnen twee dagen was het plan van de baan.
En regelmatig geven we internetgebruikers praktische tips om veiliger te internetten. Samen met onze fans en deskundigen hebben we bijvoorbeeld Webwijs gemaakt, de gids voor Online Zelfverdediging in 5 Clicks. Hierin leggen we uit hoe je jezelf met vijf simpele maatregelen effectief beschermt tegen virussen, spam en privacyschendingen.

Ook jouw steun is hard nodig
Maar de waarheid is: om het komende jaar door te gaan met ons werk, hebben we je steun vandaag hard nodig. Bits of Freedom kan alleen blijven bestaan als veel mensen ons financieel steunen en zo ver zijn we nog lang niet. Doneer daarom vandaag en bescherm je internetvrijheid voor morgen.

  1. Marlon v W

    In plaats van doneren, heb ik net een T-shirt besteld…
    Mag dat ook????

  2. Daphne van der Kroft

    Super, Marlon. Tjunk helpt ons belangeloos, de opbrengst gaat dus helemaal naar Bits of Freedom. Dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.