Regering pleit internationaal voor herziening certificaatsysteem

Bits of Freedom zoekt gepassioneerde en ambitieuze jurist [vacature]

Boodschap Kamer over privacybeleid is luid en duidelijk

Wie zoeken wij? Een gepassioneerde, zelfstandige en professionele digitale grondrechtenheld. Door het vertrek van één van onze juristen hebben we plek voor nieuw talent. Bits of Freedom zoekt een gedreven, zelfstandige en professionele jurist die gespecialiseerd is in digitale grondrechten en met de rest van het team wil opkomen voor internetvrijheid.

Update 14 september 2011: de reactietermijn voor de vacature is vanwege het beperkt aantal reacties langer opengesteld, tot 12 oktober 2011.

Het belangrijkste? Je bent ontzettend gepassioneerd – internetvrijheid verdedigen is je favoriete activiteit. Communicatievrijheid en privacy zijn je favoriete rechtsgebieden. Je volgt technologische ontwikkelingen op de voet en wil complexe materie precies doorgronden. Je hebt gevoel voor het politieke krachtenveld en weet beleidsmakers goed te informeren over onze standpunten. Je vindt het leuk om samen te werken met vrijwilligers en geeft graag vorm aan Bits of Freedom’s beweging.

Door jouw combinatie van passie, expertise en sociale skills kan je Bits of Freedom samen met het team verder tot een succes te maken. Je voelt je thuis in voor ons werk relevante rechtsgebieden zoals het het privacyrecht, het telecommunicatierecht, het auteursrecht en het strafprocesrecht – en als je net van de universiteit komt wil je die basis verder ontwikkelen. Omdat je één van de gezichten van Bits of Freedom zal worden, is het van belang dat je uitstekend kunt schrijven, goed kunt spreken en graag presenteert. Omdat je in een klein team zal werken, spreekt voor zich dat je goed kunt samenwerken met de andere teamleden. Er zal daarnaast een belangrijk beroep worden gedaan op je ondernemingszin en flexibiliteit.

Wat zul je doen? Met de rest van het team vrijheid en privacy op internet verdedigen. Bits of Freedom is een kleine organisatie met grote ambities. We zetten ons in voor een open internet dat toegankelijk is voor iedereen, waar privé-communicatie privé blijft en waar iedereen informatie met elkaar kan blijven delen. Je zal samen met de rest van het team verantwoordelijk zijn voor verdedigen van vrijheid en privacy op internet in Nederland.

Een willekeurige dag bij Bits of Freedom is divers. Je zal de juridische ontwikkelingen op het gebied van internetvrijheid in de gaten houden en analyseren. Aan de hand van jouw onderzoek zal je samen met onze achterban de politiek adviseren en zo beleid verbeteren. Je zal daarnaast het brede publiek voorlichten over inperkingen op onze internetvrijheid en hoe je die kan beschermen. Tot slot zal je mede leiding geven aan de beweging Bits of Freedom, door vrijwilligers de mogelijkheid geven om bij te dragen aan ons werk. Je werkt in ons kantoor in Amsterdam.

Wat bieden wij? Bits of Freedom biedt je de unieke kans om te werken bij een jonge organisatie met grote ambities, die belangrijk werk doet. Wij bieden je een inspirerende en uitdagende baan waarin jij je grenzen kunt verleggen op inhoudelijk, communicatief en operationeel vlak. We bieden je veel vrijheid om Bits of Freedom vorm te geven, ruim baan voor eigen initiatieven en veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om een hoogwaardig netwerk op onze gebieden op te bouwen en jezelf op deze thema’s te profileren. Het salaris is conform overheidsschalen. Een part-time aanstelling is bespreekbaar (minimum 32 uur per week).

Over Bits of Freedom en procedure. De stichting Bits of Freedom verdedigt digitale burgerrechten. De organisatie staat onder leiding van Ot van Daalen. Het bestuur wordt gevormd door Joris van Hoboken (Instituut voor Informatierecht), Karianne Thomas (advocaat Van Doorne) en Remmelt Vetkamp (Hogeschool Zuyd).

Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Ot van Daalen: +31(0)6 5438 6680, ot.vandaalen@bof.nl of Daphne van der Kroft: +31(0)6 4280 0968, daphne.vanderkroft@bof.nl. Gelieve een sollicitatiebrief met CV en referenties te sturen aan Ot van Daalen per email (naar bovenstaand adres) of post (naar Postbus 10746, 1001 ES Amsterdam) vóór 12 oktober 2011. Je hoort vóór het einde van 19 oktober 2011 of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.