KPN tapt af voor marketing. Ongewenst maar toegelaten? [Met dé brief]

Datalek: telefoonnummers beveiliging Gay Pride publiek

Datalek: gegevens Bekende Nederlanders bekend
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek Datalekken alweer uitgebreid. De Gemeente Amsterdam maakt het voor iedereen mogelijk om snel contact op te nemen met beveiligers van de Gay Pride.

De gemeente Amsterdam publiceerde per ongeluk een document op internet met daarin de namen en de telefoonnummers van de particuliere beveiligers voor de Gay Pride. Nadat GeenStijl over het lek publiceerde, werd het document snel door de gemeente verwijderd. De gemeente laat weten dat het een fout betrof en dat het lekken van de nummers voorkomen had moeten worden.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een tekstvoorstel voor een wetsartikel geschreven dat beheerders van databanken verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat tekstvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.