• Menu

0 recente resultaten

Mailen is moeilijk: mei 2011

Bits of Freedom heeft de lijst van datalekken in haar Zwartboek weer uitgebreid: ook in mei bleek mailen moeilijk.

Vrijdag de 13de was geen gelukkige dag voor de mensen die op de mailinglist van Madurodam ingeschreven zijn. Zij ontvingen die dag een verzoek om mee te doen aan een enquête waarbij de e-mailadressen van alle ontvangers zichtbaar waren. Madurodam stuurde later op de dag een e-mail waarin zij haar spijt betuigde voor het “niet voldoende respecteren van de privacy” van de ontvangers.

In totaal werden de e-mailadressen van 669 ontvangers gelekt.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag