• Menu

0 recente resultaten

Datalek: gegevens 4Daagse wandelaars publiek

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek datalekken uitgebreid. Gegevens van wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse zijn voor iedereen op te vragen.

Als op de site de achternaam, geboortedatum en postcode van een Vierdaagseloper worden ingevuld, worden ook andere gegevens getoond. Het gaat om het bankrekeningnummer, het huisadres en het telefoonnummer.

De organisatie onderzoekt wat ze aan het lek kan doen, maar neemt op korte termijn geen maatregelen, zo meldt Omroep Gelderland.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag