UPDATE: Help mee en stop het Europese internetfilter

Datalek: mailen is moeilijk (januari 2011)

Datalek: gebrekkige kennis beveiliging leidt tot lek
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Wederom heeft Bits of Freedom haar Zwartboek datalekken bijgewerkt. Het e-mailadres van een honderdtal klanten van een Utrechtse verslavingskliniek waren zichtbaar in een mailing van de kliniek.

Begin januari stuurde een medewerker van Centrum Maliebaan heeft een e-mail verstuurd waarbij de e-mailadressen en de namen van de honderd geadresseerden leesbaar in het bericht stonden. De verslavingskliniek bevestigt de fout.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

  1. Tweets die vermelden Datalek: mailen is moeilijk (januari 2011) « Bits of Freedom -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door fadsandfancies.com en Michael Vrijhoef, fadsandfancies.com. fadsandfancies.com heeft gezegd: Blogfeed: Datalek: mailen is moeilijk (januari 2011): Wederom heeft Bits of Freedom haar Zwartboek datalekken bi… http://bit.ly/icAezF […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.