• Menu

0 recente resultaten

Datalek: medische dossiers in kringloopwinkel

Bits of Freedom haar Zwartboek datalekken nog eens bijgewerkt. Twee ladenkasten, gekocht in een kringloopwinkel, bleken medische dossiers te bevatten.

Een Tilburgse kocht vorige week twee ladenkasten bij een kringloopwinkel. In de kasten bleken nog 47 medische dossiers opgeslagen te zijn. De documenten bevatten uitvoerige, vertrouwelijke informatie over de toestand van de voormalige patiƫnten, die bij het Regionaal Indicatie Orgaan (RIO) Midden-Brabant een zorgvraag deden.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag