Sterke groei media-aandacht voor privacy op internet [video]

Heb je drie minuten de tijd om te helpen?

Parlementaire agenda voor week 44

Wij willen graag weten hoe we jullie beter kunnen ondersteunen, zodat we samen efficiënter worden en zo nog beter onze doelen te kunnen behalen. Om dit te onderzoeken hebben we een enquête gemaakt. Heb jij drie minuten om deze enquête in te vullen?

We doen momenteel onderzoek naar alle vrienden, vrijwilligers, gelijkdenkenden en volgers van Bits of Freedom. Zo hebben we de afgelopen weken onder andere al interviews gedaan met een aantal vrijwilligers. Ook hebben we nu een enquête lopen. Deze enquête is bedoeld voor  iedereen die Bits of Freedom steunt, volgt, of helpt als vrijwilliger;  Hoe veel of weinig ook.

Uiteraard is er extra aandacht gegaan naar je privacy. Zo is geen enkel antwoord terug te koppelen naar jou als individu. Staat alle data alleen op de Bits of Freedom server, en zal dit na maximaal een jaar verwijderd worden.

Kortom; deel jouw mening en ervaringen via deze enquête. Daarmee kun je ons, en jezelf, erg helpen!

 1. Saskia

  Kan ik ook een geval melden waarin ik denk dat er te vrij met privacy wordt omgegaan? Zowel expedia als booking weten (zeer) gericht advertenties te plaatsen na een zoekopdracht. Wil ik helemaal niet!

 2. Jildou

  Hallo Saskia,

  Dat deze gerichte advertenties mogelijk zijn komt waarschijnlijk door de cookies die de site over jou opslaat. In de cookies wordt opgeslagen waar jij naar hebt gezocht zodat sites deze informatie later weer kunnen gebruiken.

  Er wordt op dit moment nagedacht over een nieuwe richtlijn wat betreft cookies. Onze mening hierover kun je bijvoorbeeld op dit blog lezen. https://www.bof.nl/2010/06/07/nieuwe-regels-voor-cookies-wenselijk-of-niet/

  In webwijs hebben wij een speciaal onderdeel waarin we uitleggen hoe je je privacy beter kunt beschermen tijdens het surfen:
  https://www.bof.nl/ons-werk/webwijs/surfen/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.